fbpx

Ένα λεμόνι, πέντε ασυνήθιστες χρήσεις

1.9K
Μελίνα Σελάλμα, σύμβουλος διατροφής και τροφοδοσίας . Μanaging director Melinas delight cuisine .
Το λεμόνι κατέχει μια υψηλή θέση στην λίστα των αγαπημένων τροφίμων των Ελλήνων, αλλά ίσως αυτό που δεν γνωρίζετε ειναι πως εκτός από την κουζίνα σας, έχει και σε κάποιο άλλο δωμάτιο του σπιτιού σας χώρο για να το χρησιμοποιήσετε για το δικό σας καλό!

1) Όταν κόψετε στα δύο και στύψετε τα λεμόνια σας μην πετάξετε τις λεμονόκουπες, χρησιμοποιήστε τες για να καθαρίσετε τον σκουπιδοντενεκέ σας για απολύμανση και άρωμα , τον νεροχύτη της κουζίνας σας, αλλά και το μπλέντερ, τοποθετώντας τες μέσα στο μπλέντερ με λίγο νερό , “δουλέψτε” το μείγμα για γρήγορη καθαριότητα
2) Όταν κόψετε ένα φρούτο όπως πχ το μήλο, η το αβοκάντο σας και θέλετε να κρατήσετε ζωντανό το χρώμα τους  για να μην μαυρίσουν, σκεπάστε με τις στυμμένες λεμονόκουπες την επιφάνεια που θέλετε να μην μαυρίσει..
3) Τις επιφάνειες εργασίας στην κουζίνα σας , αλλά και τους πάγκους , μπορείτε να τους κάνετε τακτική απολύμανση με την βοήθεια μιας άδειας λεμονόκουπας.
4) Άδειες λεμονόκουπες μπορούν επίσης να τοποθετηθούν στο ψυγείο για την εξουδετέρωση των κακών οσμών που ίσως υπάρχουν , τυλίξτε τες με ένα κομμάτι τούλι και τοποθετήστε τες στο κάτω ράφι του ψυγείου σας η στον χώρο δίπλα από την πόρτα. Έτσι θα έχετε συνέχεια ένα απαλό άρωμα λεμονιού.
5) Τοποθετήστε αρκετά λεμόνια σε ένα μπολ και βάλτε τα δίπλα από το κρεββάτι σας. Ειδικά αν έχετε αυπνίες και κακή ποιότητα ύπνου τα λεμόνια έχοντας το άρωμα που βοηθά το νευρικό σύστημα , σας  χαλαρώνει γίνεται σύμμαχος σας στον ύπνο αλλά και στην αποφυγή του στρες !
6)Γενικά ένα λεμόνι πρέπει πάντα να υπάρχει στο σπίτι σας , αφού μπορεί να βοηθήσει ακόμα και σε μία τροφική δηλητηρίαση .

Tα λεμόνια θα μπορούσαν να τοποθετηθούν στον καταψύκτη ολόκληρα αφού πρώτα τα έχετε πλύνει καλά και στεγνώσει, τοποθετώντας τα μέσα σε ειδικές πλαστικές σακούλες. Στίψτε λεμόνια λίγο πριν τα χρησιμοποιήσετε για να είστε σίγουροι ότι λαμβάνετε όλα τα ευεργετικά τους συστατικά και τέλος κάτι που ειναι γνωστό αλλά ίσως καλό θα ήταν να το ξαναπούμε , μαζί με το σαπούνι των πιάτων σας προσθέστε στην σαπουνάδα σας εκείνες τις πλυμένες στυμμένες λεμονόκουπες .Θα βοηθήσουν για απολύμανση και φρεσκάδα, άρωμα και ανακύκλωση στην κουζίνα!

Μελίνα Σελάλμα
Σύμβουλος διατροφής και τροφοδοσίας
Μanaging director
Melinas delight cuisine

Αφήστε μια απάντηση

Like
Close
O Topos Mas © Copyright 2021. All rights reserved.
Close