Ρόδος το νησί των Ιπποτών! Ο τόπος που είναι γεμάτο όμορφα τοπία, ακρογιαλιές, εντυπωσιακά αρχαιολογικά και μεσαιωνικά αξιοθέατα, γραφικά χωριά και αμέτρητες καταπληκτικές παραλίες.
Νησί με πλούσια ιστορία προσφέρει πληθώρα επιλογών για όλους ( δραστηριότητες στη φύση και θαλάσσια σπορ, περιπάτους, εκδρομές εστιατόρια με καλό φαγητό) Φημίζεται για την γαστρονομία της, τις ήρεμες απολαυστικές διακοπές αλλά και τη νυχτερινή ζωή. Οι επιλογές σε πολύ όμορφους χώρους για βραδινή διασκέδαση είναι άπειρες. Με τους περισσότερους να βρίσκονται στην πόλη της Ρόδου, στην Παλιά Πόλη, στο Φαληράκι και στη Λίνδο.
Η κουζίνα της εξαιρετική, με συνταγές που συνδυάζουν μοναδικά τις τοπικές γεύσεις με την παράδοση και τις σύγχρονες τάσεις στην γαστρονομία.
Η συνταγή για φιλέτο λαβράκι είναι από τον Ευρυπίδη Γκόγκο chef και ιδιοκτήτη του Εστιατορίου Καλυψώ στη Λίνδο Ρόδου. https://www.facebook.com/kalypsolindos”
Φιλέτο λαβράκι με άγρια χόρτα και τοματίνια
Υλικά
- 1 Λαβράκι φιλέτο φρέσκο ή μπακαλιάρο, σκορπίνα, πεσκανδρίτσα φιλέτο
- 1 Κρεμμύδι μέτριο καρέ
- 1 Πράσο ψιλοκομμένο μόνο το άσπρο μέρος
- 4-5 Τοματίνια κομμένα στα δύο
- Χόρτα διάφορα ζοχοί σπανάκι σέσκλα, καυκαλίθρες, μυρώνια, δύο χούφτες χοντροκομμένα
- Ελαιόλαδο
- Αλάτι
- Πιπέρι
- Λίγο Λευκό Κρασί
- 1 κ.σ. Άνηθος ψιλοκομμένος
Εκτέλεση
- Σοτάρουμε το κρεμμύδι με το πράσο σβήνουμε με το κρασί και μόλις εξατμιστεί ρίχνουμε τα χόρτα. Ανακατεύουμε και το αφήνουμε να μαραθεί.
- Προσθέτουμε το φιλέτο με το δέρμα προς τα πάνω. Σκεπάζουμε με ένα καπάκι μαγειρεύουμε για 10 ‘ περίπου (ανάλογα με το πάχος του φιλέτου)
- Λίγο πριν το τέλος ρίχνουμε τον άνηθο και τα τοματίνια και σερβίρουμε.
Καλή επιτυχία και καλή απόλαυση!
Ευρυπίδης Γκόγκος Chef
Εξαιρετικός chef και άνθρωπος, ένθερμος υποστηρικτής των τοπικών μας παραδοσιακών προϊόντων, βραβευμένος τρεις φορές – η πιο πρόσφατη σαν “Πρεσβευτής της Ελληνικής Γαστρονομίας στο εξωτερικό” – και ιδιοκτήτης εστιατορίου στη Λίνδο, ο Ευρυπίδης Γκόγκος έχει συμμετέχει σε δεκάδες σεμινάρια και συμμετοχές σε Εκθέσεις του Εξωτερικού .
Η πορεία του σαν εστιάτορας ξεκίνησε το 1990.Πριν από εκεί εργάστηκε για αρκετά χρόνια σε διάφορες κουζίνες όπως το Πόρτο Καράς στη Χαλκιδική και σε μαγαζιά που είχαν καθιερώσει τη καλή κουζίνα στην Ελλάδα. Το 1991 δημιούργησε το Καλυψώ στη Λίνδο, με δειλά βήματα στην αρχή ξεκινώντας από μια μικρή σάλα.
Το 2005 γνωρίστηκε με τον Πρόεδρο της Λέσχης Αρχιμαγείρων Δωδεκανήσου Κυκλάδων κύριο Νίκο Χριστοφόρου όπου και έγινε μέλος. Το γεγονός αυτό ήταν η απαρχή μιας νέας συνεργασίας, ενός νέου ξεκινήματος. Γνωρίζοντας ανθρώπους που “υπηρετούν” πραγματικά την γαστρονομία, που αγαπούν αυτό που κάνουν, που στηρίζουν και προωθούν τα Ελληνικά προϊόντα.
Η αγάπη του για τα Ελληνικά προϊόντα είναι πολύ μεγάλη όπου εφαρμόζει την εξής πρακτική. Χρησιμοποιεί μόνο τοπικά προϊόντα και ειδικά Ροδίτικα. Αν για τις ανάγκες των συνταγών του δεν βρίσκει τότε καταφεύγει σε άλλα, όμως πάντα μόνο Ελληνικά.