fbpx

Φασόλια τηγανιτά σουβλάκι. Συνταγή δια χειρός chef Νικόλαου Σιφουνιού από τη Λέρο.

1.8K

Σουβλάκι από φασόλια τηγανιτά. Φαγητό που δύσκολα θα απολαύσουμε σε μαγαζί αν δεν το ετοιμάσουμε ..οι ίδιοι. Μας το προτείνει ο chef Νικόλας Σιφουνιός από τη Λέρο.

Η συνταγή πολύ παλιά – στα χρόνια της κατοχής – αλλά τόσο απλή νόστιμη και θρεπτική, μιας και τα φασόλια θεωρούνται εξαιρετική πηγή φυτικών ινών και πρωτεϊνών.

Τότε που οι νοικοκυρές συνδύαζαν την τέχνη της μαγειρικής με την ευρηματικότητα φτιάχνοντας φαγητά με ελάχιστα υλικά. Όπως ριγανάδα, πλιγούρι γιαχνιστό με ντομάτα και κρεμμύδι, τσουκνιδοκεφτέδες, σαβόρο με σταφίδες αντί για αλεύρι, κεφτέδες με νεφρά, κρεμμύδια γεμιστά με μελάνι χταποδιών, χυλό με μπομποτάλευρο σταφίδες και πετιμέζι,γοργοματίσια χόρτα και σουβλάκια από φασόλια!

Συνταγή

Πλένουμε τα φασόλια και τα βάζουμε σε νερό απο βραδύς για να μαλακώσουν – Όση ποσότητα επιθυμούμε – Τα βράζουμε σε αλατισμένο νερό – να μην λιώσουν – και τα σουρώνουμε.

Ανακατεύουμε λίγο αλεύρι με ανάλογο νερό ,αλάτι πιπέρι, ψιλοκομμένο κρεμμύδι και άνηθο, ώστε να σχηματίσουμε ένα πηχτό κουρκούτι . Περνάμε τα φασόλια σε ξύλινα καλαμάκια ή μακριές οδοντογλυφίδες για σουβλάκια , τα βουτάμε στο κουρκούτι και τηγανίζουμε σε μπόλικο λάδι. Τα τοποθετούμε σε πιατέλα με απορροφητικό χαρτί και τα σερβίρουμε ζεστά.

Σημείωση

Ενναλακτικά γίνεται και με γίγαντες .

Καλή επιτυχία και καλή απόλαυση!

Νικόλαος Σιφουνιός chef

Αφήστε μια απάντηση

Like
Close
O Topos Mas © Copyright 2021. All rights reserved.
Close