Τσιπούρα με κουνουπίδι και γλυκοπατάτα. Παραδοσιακή συνταγή Σύρου από τη chef Ευαγγελία Φωτεινιά

Στη Σύρο η προετοιμασία για τις γιορτές του Δωδεκαημέρου ξεκινούσε αρκετές μέρες πριν τα Χριστούγεννα όπου οι νοικοκυρές καθάριζαν το σπίτι και το άσπριζαν εξωτερικά για να τους βρουν καθαρούς τα Χριστούγεννα. Την τελευταία εβδομάδα των Χριστουγέννων έφτιαχναν κουραμπιέδες σε σχήμα άστρου, μισοφέγγαρου και καρδιάς, φοινίκια – μελομακάρονα – και δίπλες που στα χωριά και …