fbpx

Τηγανόψωμο με σκορδάτο λουκάνικο και βολάκι Τήνου

1.8K

Το αγαπημένο τηγανόψωμο των παιδικών μας χρόνων φτιαγμένο από τα χέρια της γιαγιάς ή της μαμάς, μεταμορφώνεται με σκορδάτο λουκάνικο και βολάκι. Δύο τοπικά υλικά από την Τήνο, που γεμίζουν τον ουρανίσκο μας με νέα αρώματα και γεύσεις.

Τηγανόψωμο με σκορδάτο λουκάνικο και βολάκι Τήνου

Servings 4 άτομα
Προετοιμασία 1 hour 29 minutes

Υλικά

  • Για το Ζυμάρι
  • 500 γρ αλεύρι για ψωμί
  • 1 φακελάκι ξηρή μαγιά
  • 1 πρέζα αλάτι
  • 1 κουτ.σουπ. ξύδι
  • 3 κουτ.σουπ. ελαιόλαδο
  • 250 ml νερό χλιαρό
  • Για την Γέμιση
  • 100 γρ τυρί φέτα σκληρή
  • 400 γρ Βολάκι Τήνου
  • 1 λουκάνικο σκορδάτο Τήνου
  • 2 κρεμμυδάκια φρέσκα ψιλοκομμένα
  • 1/2 ματσάκι μάραθο
  • Ελαιόλαδο για το τηγάνισμα

Εκτέλεση

  • Σε μπολ βάζουμε το νερό, το λάδι, το αλάτι, τη μαγιά και ανακατεύουμε. Σε μεγάλη λεκάνη βάζουμε το αλεύρι, κάνουμε μία λακκούβα στη μέση και προσθέτουμε το μείγμα από το μπολ και το ξύδι.
  • Ζυμώνουμε καλά μέχρι να ξεκολλάει η ζύμη από τα χέρια μας. Σκεπάζουμε την ζύμη με μία πετσέτα και την αφήνουμε στην άκρη να ξεκουραστεί για τουλάχιστον 30'.
  • Ψιλοκόβουμε τα λουκάνικα, τα τσιγαρίζουμε ελαφρά και θρυμματίζουμε την φέτα σε μεγάλα κομμάτια. Όταν η ζύμη μας έχει φουσκώσει ελαφρά την  χωρίζουμε σε μπάλες, ανάλογα με το μέγεθος που επιθυμούμε.
  • Απλώνουμε αλεύρι στον πάγκο και ανοίγουμε τα κομμάτια της ζύμης σε στρογγυλά λεπτά φύλα. Ρίχνουμε επάνω σε κάθε φύλο ζύμης φέτα, λουκάνικο, μάραθο και κρεμμυδάκι και διπλώνουμε το ζυμάρι μας να κρατήσει μέσα τα υλικά.
  • Με τα χέρια λαδωμένα ελαφρά απλώνουμε σιγά σιγά πάλι το ζυμάρι μας σε ένα στρογγυλό σχήμα, στο μέγεθος που θα ψηθεί.
  • Τηγανίζουμε σε μέτρια φωτιά και αρκετό ελαιόλαδο αφού ανοίξουμε δύο τρεις τρύπες στο ζυμάρι για να περνάει το λάδι και να ψήνεται καλά και εσωτερικά. Γυρίζουμε όταν έχουν πάρει χρυσαφένιο χρώμα και στραγγίζουμε σε χαρτί να φύγουν τα πολλά λάδια. Σερβίρουμε ζεστά αλλά και κρύα σαν εύκολο σνακ.

Αφήστε μια απάντηση

Like
Close
O Topos Mas © Copyright 2021. All rights reserved.
Close