Τι θα λέγατε για ρεβίθια – αντί ψωμί ή πατάτα – στην ταραμοσαλάτα? Την διαφορά κάνει ο λευκός ταραμάς με την δυνατή γεύση και μυρωδιά του, βασική προϋπόθεση για το τέλειο αποτέλεσμα.
Όσοι αγαπούν το σαρακοστιανό έδεσμα, θα λατρέψουν αυτή την εκδοχή της συνταγής που μας προτείνει ο Βασίλης Παπικινός chef και ιδιοκτήτης του https://www.facebook.com/alevromilos στη Μήλο και που πρέπει οπωσδήποτε να δοκιμάσουμε!
Ταραμοσαλάτα με ρεβίθια και λευκό ταραμά
Υλικά
- 500 γρμ ρεβίθια
- 200+ γρμ λευκός ταραμάς
- 1 κρεμμύδι μεγάλο πολτοποιημένο και σοταρισμένο με ηλιέλαιο
- χυμός από 2-3 μεγάλα λεμόνια (εξαρτάται από το πόσο όξυνο θέλουμε το αποτέλεσμα)
- 1 φλυτζ ελαιόλαδο
- 1 φλυτζ. ηλιέλαιο
Εκτέλεση
- Βράζουμε τα ρεβίθια σε αλατισμένο νερό (τα οποία έχουμε αφήσει σε νερό τουλάχιστον 8 ώρες) και εν συνεχεία τα σουρώνουμε .
- Με την βοήθεια ενός ραβδομπλέντερ και αφού προσθέσουμε το ένα φλυτζάνι λαδιού (ηλιέλαιο η ελαιόλαδο) τα πολτοποιούμε ενώ είναι ακόμη πολύ ζεστά για να επιτύχουμε έτσι ένα πολύ λείο αποτέλεσμα.
- Σε ένα μπολ σπάμε – χτυπάμε – με ραβδομπλέντερ η με μίξερ χειρός τον λευκό ταραμά με το άλλο φλυτζάνι λάδι και το χυμό από τα λεμόνια μέχρι να αφρατέψουν πολύ τα αβγά του ταραμά .
- Τέλος προσθέτουμε το μείγμα του ταραμά στην κρέμα των ρεβιθιών και συνεχίζουμε να ανακατεύουμε πολύ καλά για λίγα λεπτά
Σημειώσεις
Καλή επιτυχία!
Βασίλης Παπικινός Chef