fbpx

Ταραμοσαλάτα με ρεβίθια και λευκό ταραμά. Δια χειρός chef Βασίλη Παπικινού από την Μήλο

2.6K

Τι θα λέγατε για ρεβίθια – αντί ψωμί ή πατάτα – στην ταραμοσαλάτα? Την διαφορά κάνει ο λευκός ταραμάς με την δυνατή γεύση και μυρωδιά του, βασική προϋπόθεση για το τέλειο αποτέλεσμα.

Όσοι αγαπούν το σαρακοστιανό έδεσμα, θα λατρέψουν αυτή την εκδοχή της συνταγής που μας προτείνει ο Βασίλης Παπικινός chef και ιδιοκτήτης του  https://www.facebook.com/alevromilos στη Μήλο και που πρέπει οπωσδήποτε να δοκιμάσουμε!

Ταραμοσαλάτα με ρεβίθια και λευκό ταραμά

Προετοιμασία 35 minutes

Υλικά

  • 500 γρμ ρεβίθια
  • 200+ γρμ λευκός ταραμάς
  • 1 κρεμμύδι μεγάλο πολτοποιημένο και σοταρισμένο με ηλιέλαιο
  • χυμός από 2-3 μεγάλα λεμόνια (εξαρτάται από το πόσο όξυνο θέλουμε το αποτέλεσμα)
  • 1 φλυτζ ελαιόλαδο
  • 1 φλυτζ. ηλιέλαιο

Εκτέλεση

  • Βράζουμε τα ρεβίθια σε αλατισμένο νερό (τα οποία έχουμε αφήσει σε νερό τουλάχιστον 8 ώρες) και εν συνεχεία τα σουρώνουμε .
  • Με την βοήθεια ενός ραβδομπλέντερ και αφού προσθέσουμε το ένα φλυτζάνι λαδιού (ηλιέλαιο η ελαιόλαδο) τα πολτοποιούμε ενώ είναι ακόμη πολύ ζεστά για να επιτύχουμε έτσι ένα πολύ λείο αποτέλεσμα.
  • Σε ένα μπολ σπάμε – χτυπάμε – με ραβδομπλέντερ η με μίξερ χειρός τον λευκό ταραμά με το άλλο φλυτζάνι λάδι και το χυμό από τα λεμόνια μέχρι να αφρατέψουν πολύ τα αβγά του ταραμά .
  • Τέλος προσθέτουμε το μείγμα του ταραμά στην κρέμα των ρεβιθιών και συνεχίζουμε να ανακατεύουμε πολύ καλά για λίγα λεπτά

Σημειώσεις

Καλή επιτυχία!
Βασίλης Παπικινός Chef
Γεύμα: Έδεσμα
Κουζίνα: Ελληνική

Αφήστε μια απάντηση

Like
Close
O Topos Mas © Copyright 2021. All rights reserved.
Close