fbpx

Ταλιατέλες σε σάλτσα λαχανικών από τον chef Γιώργο Φραντζή από την Ρόδο

1.5K

Απολαυστική και εύκολη συνταγή για ταλιατέλες με σάλτσα από φρέσκα μυρωδικά και πολύχρωμα υλικά.

Ταλιατέλες σε σάλτσα από λιαστές ντομάτες , μελιτζάνες και μανιτάρια

Προετοιμασία 1 hour

Υλικά

  • 500 γρ ταλιατέλες
  • 80 ml ελαιόλαδο + 20 ml
  • 150 γρ κρεμμύδια ψιλοκομμένα
  • 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
  • 100 γρ λιαστές ντομάτες ψιλοκομμένες
  • 200 γρ μελιτζάνες καθαρισμένες κομμένες σε φετούλες
  • 150 γρ μανιταρια λευκά καθαρισμένα κομμένα σε φετούλες
  • 450 γρ ντομάτες κόκκινες κομμένες κονκασε
  • 80 γρ ροδέλες μαύρης ελιάς
  • 200 ml από το νερό που βράσαμε τις ταλιατέλες
  • 20 γρ φύλλα κόκκινου βασιλικού ψιλοκομμένα
  • αλάτι – πιπέρι – ζάχαρη 
  • 120 γρ φυτικό τυρί ψιλοτριμμένο
  • 4 φούντες βασιλικό

Εκτέλεση

  • Σε κατσαρόλα με αλατόνερο που κοχλάζει , ρίχνουμε τις ταλιατέλες και βράζουμε al dente. Στραγγίζουμε και τις βάζουμε σε μπολ , ραντίζουμε με τα 20 ml ελαιόλαδο, ανακατεύουμε και σκεπάζουμε με βρεγμένο αντικολλητικό χαρτί σε ανοιχτή πλασωτέ κατσαρόλα..Βάζουμε το ελαιόλαδο να ζεσταθεί και ρίχνουμε τις μελιτζάνες να θωρακιστούν , τις βγάζουμε σε πιάτο και τις κρατάμε στην άκρη.
  • Προσθέτουμε στην κατσαρόλα τα κρεμμύδια και το σκόρδο και σοτάρουμε,Βάζουμε τα μανιτάρια να σοταριστούν , ανακατεύουμε και ρίχνουμε τις λιαστές ντομάτες, τις ελιές, τον βασιλικό και το νερό από τα μακαρόνια. Αρτύζουμε με αλάτι, πιπέρι και ζάχαρη , ανακατεύουμε και μαγειρεύουμε την σάλτσα για 20'
  • Ρίχνουμε τις μελιτζάνες , ανακινούμε την κατσαρόλα και μαγειρεύουμε για 8'. Ρίχνουμε στην σάλτσα τις ταλιατέλες, ανακινούμε να ενσωματωθούν τα υλικά και μοιράζουμε σε πιάτα , πασπαλίζουμε με φυτικό τυρί, στολίζουμε με φούντες βασιλικού και σερβίρουμε.

Σημειώσεις

Το κλειδί για ένα πραγματικά νόστιμο φαγητό, είναι η φρεσκότητα των συστατικών – υλικών του ( ελαιόλαδο, ντομάτες, λαχανικά- ζαρζαβατικά, βότανα – μυρωδικά ) που κόβονται φρέσκα .Ειναι αυτά που κάνουν τα απλά πιάτα θεσπέσια- αμβροσία θεών. Η πολυχρωμία των φρέσκων υλικών είναι που κάνουν τα πιάτα με πίνακες ζωγραφικής .
 
 
Για όσους φίλους δεν νηστεύουν χρησιμοποιούμε κεφαλοτύρι, κεφαλογραβιέρα ,ρεγκάτο ή παρμεζάνα.
 
Καλή απόλαυση
 
Κως Μάιος 1993
Chef Γιώργος Φραντζής
Γεύμα: Γεύμα
Κουζίνα: Ελληνική

Αφήστε μια απάντηση

Like
Close
O Topos Mas © Copyright 2021. All rights reserved.
Close