Ο συνδυασμός αυτής της συνταγής που μας προτείνει ο Chef Γιώργος Φραντζής για ταλιατέλες με βασιλομανίταρα – πορτσίνι – λάδι τρούφας και αρωματικού σαφράν, λόγω των φίνων υλικών του είναι συγκλονιστικός.
Όλοι θα υποκλιθούν στο μαγειρικό σας ταλέντο!
Υλικά για 4 άτομα
Ταλιατέλλες 360 gr
Μανιτάρια πορτσίνι 100 gr
Μανιτάρι πορτομπέλο 1 καθαρισμένο κομμένο σε φετούλες
Μανιτάρια πλευρώτους κομμένα 50 gr
Μανιτάρια λευκά καθαρισμένα κομμένα σε φετούλες 50 gr
Σκόρδο 1 σκελίδα ψιλοκομμένη
Σαφράν 8 κλωστούλες
Ελαιόλαδο 10 ml
Νερό 100 ml
Κρέμα γάλακτος 120 ml
Κρασί λευκό 50 ml
Βούτυρο φρέσκο 40 gr
Γραβιέρα τριμμένη 50 gr
Αλάτι – πράσινο πιπέρι
Λάδι τρούφας 10 ml
Γραβιέρα φλούδες 100 gr
Εκτέλεση
Σε κατσαρόλα με νερό που κοχλάζει και αλάτι βράζουμε τις ταλιατέλες και αφού τις κρυώσουμε και στραγγίξουν τις κρατάμε στην άκρη. Βάζουμε το σαφράν σε ζεστό ελαιόλαδο. Μουλιάζουμε τα πορτσίνι σε ζεστό νερό για 20′ στραγγίζουμε και κρατάμε το νερό. Σε τηγάνι βάζουμε το βούτυρο, το ελαιόλαδο με το σαφράν και σοτάρουμε τα μανιτάρια και το σκόρδο. Σβήνουμε με το κρασί, βάζουμε το νερό και τη κρέμα να βράσουν . Προσθέτουμε τις ταλιατέλες, τη τριμμένη γραβιέρα, το λάδι τρούφας , αρτύζουμε και σερβίρουμε με τις φλούδες γραβιέρας.
Καλή επιτυχία και καλή απόλαυση !
Γιώργος Φραντζής chef