Μοιάζει με ομελέτα, αλλά είναι το τέλειο “σουφλέ” του καλοκαιριού.
Η τοπική κουζίνα της Σαντορίνης έχει τη δική της γευστική “ταυτότητα” και υπέροχες καλοκαιρινές συνταγές. Το παραδοσιακό σαντορινιό σφουγγάτο είναι ξακουστό γιατί ενώ είναι πολύ ευκολο στην παρασκευή , είναι γευστικότατο και το αποτέλεσμα μας αποζημιώνει.
Σφουγγάτο Σαντορίνης
Υλικά
- 10 αβγά
- 1 κιλό πατάτες
- αλάτι – πιπέρι
- τυρί τριμμένο
Εκτέλεση
- Καθαρίζουμε, κόβουμε τις πατάτες σε κύβους και τηγανίζουμε.
- Χτυπάμε τα αβγά και ρίχνουμε αλάτι, πιπέρι και τριμμένο τυρί.
- Προσθέτουμε τις πατάτες ανακατεύουμε και τηγανίζουμε σε χαμηλή φωτιά σε ελαιόλαδο.