fbpx

Σπαγγέτι με ντοματίνια, γαύρο και λεμόνι: Δια χειρός chef Βασίλη Παπικινού από τη Μήλο

3.6K

Γαύρος, ντοματίνια και λεμόνι. Ενας συγκλονιστικός συνδυασμός για τη συνταγή με σπαγγέτι που μας προτείνει ο Βασίλης Παπικινός chef και ιδιοκτήτης του  https://www.facebook.com/alevromilos στη Μήλο


Υλικά

Μακαρόνια 1 πακέτο μακαρόνια νο 6

Ντοματίνια 12-15 κομμένα στη μέση

Γαύρος φιλέτο 15 τεμάχια

Λεμόνι 1 μικρό

Ελαιόλαδο 1/3 φλυτζάνι έξτρα παρθένο

Αλάτι

Πιπέρι
Εκτέλεση
Σε ένα τηγάνι βαθύ και μεγάλο σοτάρουμε με το ελαιόλαδο τα φιλέτα του γαύρου για δύο λεπτά, κατόπιν προσθέτουμε τα ντοματίνια και συνεχίζουμε το σοτάρισμα για ένα ακόμη λεπτό .Προσθέτουμε ξύσμα από το λεμόνι που έχουμε και αλατοπιπερώνουμε.
Βράζουμε τα σπαγγέτι al dente τα σουρώνουμε και τα προσθέτουμε αμέσως στο τηγάνι με το γαύρο και τα ντοματίνια μαζί με 1/3 φλυτζάνι τσαγιού νερό που έχουμε κρατήσει από το σκεύος που βράσαμε τα σπαγγέτι.  Ανακατεύουμε αρκετά και σερβίρουμε αμέσως .
*Μπορούμε να προσθέσουμε μια κουταλιά ταραμά για εντονότερη γεύση στα σπαγγέτι. Αυτό γίνεται κατά τη διάρκεια που σοτάρουμε τα ντοματίνια και ανακατεύουμε αρκετά καλά για να διαλυθεί ο ταραμάς ,προσέχοντας να μην καεί .
Καλή επιτυχία
Βασίλης Παπικινός Chef
Επιπλέον συνταγή του Chef Βασίλη Παπικινού.

Αφήστε μια απάντηση

Like
Close
O Topos Mas © Copyright 2021. All rights reserved.
Close