Αυτή η σούπα με κεφτεδάκια και λαχανικά ,είναι η ιδανική επιλογή για τις κρύες χειμωνιάτικες μέρες. Συνταγή από τον chef Γιώργο Φραντζή από τη Ρόδο για ένα πεντανόστιμο και υγιεινό πιάτο που πρέπει σίγουρα να απολαύσουμε”
Σούπα λαχανικών με κεφτεδάκια
Υλικά
- 450 γρμ κιμάς μοσχαρίσιος
- 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 40 ml ελαιόλαδο
- 1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη
- 1/2 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
- 1/3 ματσάκι δυόσμο ψιλοκομμένο
- 1 αβγό
- 4 κουτ σούπας φρυγανιά τριμμένη
- αλάτι
- πιπέρι
- κύμινο
- Για τη ΣΟΥΠΑ
- 50 ml ελαιόλαδο
- 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 1 πράσο ψιλοκομμένο
- 2 καρότα ψιλοκομμένα
- 1 κολοκυθάκι ψιλοκομμένο
- 1 πατάτα ψιλοκομμένη
- 2 κλωνάρια σέλερυ ψιλοκομμένα
- 2 ντομάτες ψιλοκομμένες
- 150 γρμ ρύζι νυχάκι
- 1 1/2 λίτρο σπιτικό ζωμό κότας
- αλάτι
- πιπέρι
Εκτέλεση
- Ξεκινάμε με τα κεφτεδάκια βάζοντας σε μπολ όλα τα υλικά. Τον κιμά, το κρεμμύδι, το σκόρδο, τον μαϊντανό, τον δυόσμο, το αβγό, την φρυγανιά, το αλάτι το πιπέρι και το κύμινο.
- Ζυμώνουμε πολύ καλά μέχρι να ομοιογενοποιηθούν τα υλικά και τον βάζουμε σκεπασμένο στο ψυγείο για 15-20′ να παγώσει. Εν συνεχεία πλάθουμε πολύ μικρά κεφτεδάκια, και τα αραδιάζουμε σε δίσκο. Βγαίνουν περίπου 40 μικρά κεφτεδάκια
- Συνεχίζουμε με την σούπα . Σε κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά και σοτάρουμε το κρεμμύδι και το πράσο για 2'. Προσθέτουμε τα καρότα το κολοκυθάκι την πατάτα και το σέλερι και ανακατεύοντας συνεχίζουμε το σοτάρισμα για 2΄
- Προσθέτουμε τις ντομάτες, το ζωμό, αλάτι και πιπέρι, σκεπάζουμε την κατσαρόλα και βράζουμε για 10΄
- Ρίχνουμε τα κεφτεδάκια στη σούπα και συνεχίζουμε το βράσιμο για 10΄. Κατόπιν προσθέτουμε το ρύζι και βράζουμε ακόμα 18' .Σβήνουμε την φωτιά και σερβίρουμε την σούπα σε βαθιά πιάτα.
Σημειώσεις
Καλή επιτυχία και καλή απόλαυση!
Γιώργος Φραντζής Chef