fbpx

Σούπα κακαβιά Λέρου από τον μάγειρα Χρήστο Μπούτση

3.6K
Στην Λέρο σε αυτόν τον γαστριμαργικό παράδεισο , η δύναμη και η απλότητα της αυθεντικής κουζίνας κυριαρχεί σε όλες τις συνταγές. Ταξιδεύουμε στις καταγάλανες θάλασσες της και συναντάμε αγνούς εγκάρδιους ανθρώπους που μας υποδέχονται και μας προσκαλούν να γευτούμε τις παραδοσιακές τους λιχουδιές. Εκτός από το ντόπιο πεντανόστιμο κρέας ,τα φρέσκα ψάρια και τα θαλασσινά  είναι οι πρωταγωνιστές στο νησί που στα χέρια ενός “μάστορα” μάγειρα μετατρέπονται σε απολαυστικά πιάτα!
Η συνταγή για την ωραιότερη ψαρόσουπα που έχουμε δοκιμάσει , ειναι του Χρήστου Μπούτση.

Υλικά

Φρέσκα ψάρια 1 ½ – 2 κιλά

Πατάτες 4

Κρεμμύδια 3

Ντομάτα μικρή 1

Ελαιόλαδο 1 φλυτζάνι

Καρότα 2

Σελινόριζα 1

Αλάτι πιπέρι φρεσκοτριμμένο

Λεμόνια 2

Εκτέλεση
Προσθέτουμε  νερό μέχρι λίγο πιο κάτω από την επιφάνεια των ψαριών, βράζουμε την ψαρόσουπα και προς το τέλος ρίχνουμε το ελαιόλαδο, αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι. Η σούπα κακαβιά χρειάζεται περίπου 30΄βράσιμο σε δυνατή φωτιά. Πριν την κατεβάσουμε από τη φωτιά προσθέτουμε τον χυμό από τα δύο λεμόνια. Το ιδανικότερο θα είναι να βάλουμε διαφόρων ειδών ψάρια ειδικά πετρόψαρα. Επιπλέον μπορούμε να προσθέσουμε λαχανικά επιλογής μας αφού τα περάσουμε λίγο από το μπλέντερ.
Σερβίρουμε με αρκετό φρέσκο πιπέρι και με δικά μας χειροποίητα πεντανόστιμα κρουτόν που θα φτιάξουμε με το χθεσινό ψωμί που έχουμε κόψει σε κυβάκια και έχουμε βάλει στον φούρνο με λίγο αλάτι, πιπέρι, σκόρδο και ελαιόλαδο.
Καλή επιτυχία και καλή όρεξη!
Χρήστος Μπούτσης Μάγειρας

Αφήστε μια απάντηση

Like
Close
O Topos Mas © Copyright 2021. All rights reserved.
Close