fbpx

Σουπιές με σπανάκι. Δια χειρός chef Nικόλαου Σιφουνιού από τη Λέρο

858

Φαγητό μαμαδίστικο, πεντανόστιμο, που μας προτείνει ο chef Νικόλαος Σιφουνιός για τις Απόκριες , αλλά και για την νηστεία του Σαρανταήμερου.

Προετοιμασία 1 hour

Υλικά

  • 1 Κg σουπιές καθαρισµένες
  • 1/2 φλ. ελαιόλαδο
  • 200 gr ντομάτες καρε ή κονκασε
  • 2 μέτρια ξερά κρεμμύδια (ψιλοκομμένα)
  • 1 πράσο (ψιλοκομμένο)
  • 2 πιπεριές καυτερές ( τουρκάκια)
  • 5 φρέσκα κρεµµυδάκια
  • 1200 gr σπανάκι πλυμένο και χοντροκομμένο
  • 1/2 ματσ. άνηθο
  • 1/2 ματσ µάραθο
  • 1 λεμόνι
  • αλάτι- πιπέρι
  • 2 ξύλα κανέλας

Εκτέλεση

  • Πρώτα καθαρίζουμε και πλένουμε τις σουπιές. Τις στραγγίζουμε και κόβουμε σε μεγάλα κομμάτια
  • Σε μία κατσαρόλα με μέτρια φωτιά, ρίχνουμε τις σουπιές και τις αφήνουμε να βγάλουν όλα τα υγρά τους.
  • Θα αλλάξουν χρώμα,αλλά δεν σταματάμε συνεχίζουμε το βράσιμο μέχρι να πιουν όλα τα υγρά τους.
  • Εν συνεχεία προσθέτουμε το ελαιόλαδο, το πράσο και τα ξερά ψιλοκομμένα κρεμμύδια. Σοτάρουμε μέχρι τα κρεμμύδια να γίνουν διάφανα για 4-5΄. Προσθέτουμε το σπανάκι και ανακατεύουμε να πέσει ο όγκος τους.
  • Προσθέτουμε τα φρέσκα ψιλοκομμένα κρεμμύδια, τα μπαχαρικά και τις καυτερές πιπεριές και αφήνουμε να σιγοβράσουν τα υλικά μέχρι να πιει το φαγητό όλα τα υγρά του.
  • Πριν το κατεβάσουμε από την φωτιά ΄προσθέτουμε το λεμόνι και τον άνηθο -μάραθο. Ανακατεύουμε κι αφήνουμε να μελώσει το φαγητό και να μείνει μόνο με το λάδι του.

Σημειώσεις

Γεύμα: Κυρίως πιάτο
Κουζίνα: Ελληνική

Αφήστε μια απάντηση

Like
Close
O Topos Mas © Copyright 2021. All rights reserved.
Close