Ρόδος το νησί των Ιπποτών! Ο τόπος που είναι γεμάτο όμορφα τοπία, ακρογιαλιές, εντυπωσιακά αρχαιολογικά και μεσαιωνικά αξιοθέατα, γραφικά χωριά και αμέτρητες καταπληκτικές παραλίες.
Νησί με πλούσια ιστορία προσφέρει πληθώρα επιλογών για όλους ( δραστηριότητες στη φύση και θαλάσσια σπορ, περιπάτους, εκδρομές εστιατόρια με καλό φαγητό) Φημίζεται για την γαστρονομία της, τις ήρεμες απολαυστικές διακοπές αλλά και τη νυχτερινή ζωή. Οι επιλογές σε πολύ όμορφους χώρους για βραδινή διασκέδαση είναι άπειρες. Με τους περισσότερους να βρίσκονται στην πόλη της Ρόδου, στην Παλιά Πόλη, στο Φαληράκι και στη Λίνδο.
Η κουζίνα της εξαιρετική, με συνταγές που συνδυάζουν μοναδικά τις τοπικές γεύσεις με την παράδοση και τις σύγχρονες τάσεις στην γαστρονομία.
Η συνταγή για το παραδοσιακό πεντανόστιμο φαγητό Ρόδου είναι από τον chef Γιώργο Μαρκάκη. Kατσικάκι σιγοψημένο στο πήλινο με ρεβίθια, που γίνεται ακόμα πιο νόστιμο σε ξυλόφουρνο!
Ροδίτικη Λακάνη
Υλικά
- 2 κιλά Κατσίκι κομμένο σε κομμάτια
- 260 gr Αλεύρι
- 300 ml Ελαιόλαδο
- 4 Ντομάτες ώριμες τριμμένες
- 400 gr Ρεβύθια
- 300 gr Χόντρο σιτάρι χοντροαλεσμένο και κοσκινισμένο
- 3 Κρεμμύδια ψιλοκομμένα
- 3 σκελίδες Σκόρδο
- 2 ξύλα Κανέλα
- 30 gr Ντοματοπελτές
- 2 κ.σ. Κύμινο
- Αλάτι
- Πιπέρι
- Δάφνη
Εκτέλεση
- Βάζουμε σε νερό τα ρεβίθια από το προηγούμενο βράδυ. Ανακατεύουμε σε σκεύος το αλάτι, πιπέρι, κύμινο και αλεύρι. Αλευρώνουμε τα κομμάτια του κρέατος. Βάζουμε σε τηγάνι το ελαιόλαδο και σοτάρουμε τα κομμάτια μέχρι να ροδοκοκκινίσουν. Αποσύρουμε και τοποθετούμε σε πήλινο σκεύος. Στο λάδι που έχει μείνει στο τηγάνι ρίχνουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο μέχρι να μαραθούν – σύβραση –
- Προσθέτουμε τα ρεβίθια, τις ντομάτες, τον πελτέ, το χόντρο, τη κανέλα και ανακατεύουμε. Μόλις πάρει μια βράση αποσύρουμε και τα ρίχνουμε στο πήλινο με το κατσίκι. Συμπληρώνουμε με νερό ίσα με το κρέας και σκεπάζουμε. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στην αρχή στους 200 C για 45′ και εν συνεχεία στους 160 C για 2,5 ώρες.
Καλή επιτυχία και καλή απόλαυση!
Rodos Private Chef
Γιώργος Μαρκάκης
Ο Γιώργος Μαρκάκης είναι επαγγελματίας chef, ο οποίος αποφοίτησε από την Επαγγελματική Σχολή Μαγειρικής Τέχνης στη Ρόδο. Είναι μέλος της Λέσχης Αρχιμαγείρων Δωδεκανήσου και Κυκλάδων. Έχει μεγάλη επαγγελματική εμπειρία καθώς έχει εργαστεί σε ξενοδοχεία 5 αστέρων και σε a la carte εστιατόρια την τελευταία δεκαετία.
“Η μαγειρική για μένα είναι αναμνήσεις που περιλαμβάνουν μυρωδιές και γεύσεις σπιτικού φαγητού! Η Μεσογειακή κουζίνα είναι ο τομέας που ειδικεύομαι χρησιμοποιώντας κλασικές και σύγχρονες τεχνικές. Χρησιμοποιώντας φρέσκα εποχικά υλικά και βότανα με έμφαση στα βιολογικά, προσπαθώ να αναδείξω τα πιάτα μου, έτσι ώστε δοκιμάζοντας τα, η ευχαρίστηση να πλημμυρίζει όλες τις αισθήσεις αρχής γενομένης της γεύσης”
“Ως μέλος του Chef Club Δωδεκανήσου και Κυκλάδων, ο σκοπός μου είναι να αναδείξω τους ντόπιους παραγωγούς και την απεριόριστη γκάμα των προϊόντων τους. Η δικιά μου ικανοποίηση αντλείται από το χαμόγελο που σχηματίζεται μετά την πρώτη μπουκιά στο πρόσωπο εκείνων που δοκιμάζουν τα πιάτα μου”