Υλικά
Ρύζι καρναρόλι 80 gr / άτομο
Κρεμμύδια 1 κιλό
Σέσκουλα ( μόνο φύλλα) 1 κιλό
Βούτυρο 500 gr.
Κρασί λευκό 500 ml
Ξίδι λευκό 1 κουτ σούπας
Γύρη 2-3 κουτ σούπας
Κρεμμύδι 1 κομμένο σε φέτες
Ελαιόλαδο 300 ml
Κρέμα βουτύρου (Beurre blanc )
Σε χαμηλή φωτιά βάζουμε το λευκό κρασί προσθέτουμε το λευκό ξύδι και το κομμένο κρεμμύδι κάνοντας reduction. Αφήνουμε να βράσει έως ότου μειωθεί ο όγκος του. Μόλις κρίνουμε ότι έχουμε το επιθυμητό αποτέλεσμα, αφαιρούμε από τη φωτιά. ( Reduction ειναι τεχνική που χρησιμοποιείται για να μειώσει τον όγκο των υγρών παρασκευασμάτων. ( Από 500 ml να γίνει 250 ml.)
Σκόνη κρεμμυδιών
Βάζουμε τα κρεμμύδια στο φούρνο για 2 ώρες στους 180 C μέχρι να γίνουν μαύρα. Κατόπιν τα βάζουμε στο μίξερ να γίνουν σκόνη.
Pesto από σέσκουλα