Τηγανιτά ρεβίθια. Άλλη γεύση!
Η συνταγή της chef Γεωργίας Κουτσούκου για τραγανά ρεβίθια τηγανιτά με καπνιστή πάπρικα και αλάτι χοντρό, θα μας κάνει να αγαπήσουμε – περισσότερο – αυτό το… αδικημένο όσπριο.
Με ρίγανη και θυμάρι είναι επίσης το καλύτερο συνοδευτικό σνακ.
Υλικά
Ρεβίθια 100 gr
Ελαιόλαδο για το τηγάνισμα
Πάπρικα καπνιστή 1 κουτ.γλυκού
Αλάτι χοντρό
Ρίγανη ή και θυμάρι
Εκτέλεση
Μουλιάζουμε τα ρεβίθια στο νερό από το προηγούμενο βράδυ. Βράζουμε για 15 λεπτά σε αλατισμένο νερό. Τα αποσύρουμε από την κατσαρόλα και τα στραγγίζουμε. Σε τηγάνι ζεσταίνουμε λίγο ελαιόλαδο, τόσο ώστε απλά να καλύπτεται ο πάτος του τηγανιού.
Τηγανίζουμε τα ρεβίθια για 2-3 λεπτά. Απλώνουμε σε απορροφητικό χαρτί σε ένα ταψί και πασπαλίζουμε με την πάπρικα και το αλάτι. Γίνονται επίσης συνοδευτικό σνακ με ρίγανη και θυμάρι . Μην ξεχάσουμε το χοντρό αλάτι.
Καλή επιτυχία και καλή απόλαυση
Γεωργία Κουτσούκου Chef
https://www.facebook.com/SoulChef1
#soulchef #pentanostimous #fmchef #proinikarfitsa #chickpeas #revithia