fbpx

Πως να ξαλμυρίσετε τον μπακαλιάρο σε 20 λεπτά.

421
Πολύτιμη συμβουλή!
Ξέρω ότι το άρθρο μου θα ξεσηκώσει ακόμα και αυτούς που δεν αγόρασαν παστό μπακαλιάρο νομίζοντας ότι δεν προλαβαίνουν να τον ξαλμυρίσουν για την σημερινή επέτειο.
Η πολλοί από εσάς δεν τον αγοράζετε γιατί βαριέστε αυτή την διαδικασία του ξαλμυρίσματος, τις αλλαγές κάθε λίγες ώρες του νερού στις λεκάνες, και γενικά τον μπελά του παστού
μπακαλιάρου.
Όμως αν αυτός είναι ο λόγος που δεν τον αγοράσατε , προλαβαίνετε .
Ξέρουμε όλοι, είμαι σίγουρη, ότι την ύπαρξη του παστού μπακαλιάρου, στην παγκόσμια διατροφή , την οφείλουμε στους Πορτογάλους που έφευγαν για μήνες στο ψάρεμα του μπακαλιάρου στον Ωκεανό , και ο μόνος τρόπος για να διατηρήσουν σε καλή
κατάσταση τις ψαριές έπρεπε υποχρεωτικά να τον παστώσουν, και μάλιστα επάνω στα καίκια τους…
Στην Ελλάδα καθιερώθηκε η χρήση του μπακαλιάρου για την γιορτή του Ευαγγελισμού για εκείνους που νηστεύουν και αυτό γιατί το ψάρεμα τον Μάρτιο, λόγω άστατων καιρικών
συνθηκών δεν ήταν τις περισσότερες φορές εφικτό, εξάλλου ο παστός μπακαλιάρος ήταν και πιο οικονομικός και εύκολα μεταφέρονταν ακόμα και στα πιο απομακρυσμένα μέρη.
Τι θα κάνετε για να ξαλμυρίσει εύκολα και γρήγορα….
Κόψτε το φιλέτο του μπακαλιάρου σας, σε μέτρια προς μικρά κομμάτια, πλύντε καλά με νερό βρύσης, τοποθετήστε τα κομμάτια σε μια κατσαρόλα και σκεπάστε με κρύο νερό,
όχι υπερβολική ποσότητα, αλλά και αρκετή για να καλύπτει τα κομμάτια και βάλτε την κατσαρόλα στην φωτιά με μέτρια θερμοκρασία.
Αρχίστε να βράζετε τον παστό μπακαλιάρο, μετά από περίπου 8-10 λεπτά θα εμφανιστεί αφρός στην επιφάνεια του νερού…
Κατεβάστε από την φωτιά, σουρώστε, ξαναγεμίστε με νερό βρύσης την κατσαρόλα και σουρώστε, σαν να κάνετε ένα πλύσιμο στα κομμάτια, επαναλάβετε το πλύσιμο για 2-3 φορές, μετά καλύψτε πάλι τα κομμάτια με νερό βρύσης, φέρτε την κατσαρόλα στην φωτιά, για άλλη μια φορά, βάλτε την να βράσει ΄μέχρις ότου ξαναδείτε αφρό, και πάλι ακολουθήστε την διαδικασία του πλυσίματος των κομματιών.
Ο μπακαλιάρος σας είναι έτοιμος προς χρήση!
Υ.Γ . Για τους δύσπιστους κάντε το άλλη μία φορά την ίδια διαδικασία!
Χρόνια πολλά και του χρόνου με υγεία ❤
Μελίνα Σελάλμα
Σύμβουλος διατροφής και τροφοδοσίας
Melinas delight cuisine
Chalandri, Athens 24/03/2021

Αφήστε μια απάντηση

Like
Close
O Topos Mas © Copyright 2021. All rights reserved.
Close