fbpx

Παραδοσιακή πίτα(σεφουκλωτή) δια χειρός chef Στέλιου Κορρέ από την Νάξο.

638

Κάθε νησί΄ του Αιγαίου έχει την δική του πίτα. Η Νάξος έχει την διάσημη “σεφουκλωτή” Πήρε το όνομά της από τα σέφουκλα, δηλαδή τα σέσκουλα. Μία παραδοσιακή πίτα με σέσκουλα και τραγανό χειροποίητο φύλλο που οι κάτοικοι του νησιού τη φτιάχνουν κυρίως ύστερα από περίοδο κρεατοφαγίας.

Η πεντανόστιμη συνταγή είναι από τον Ναξιώτη executive chef Στέλιο Κορρέ που μας προσκαλεί να την απολαύσουμε και μας υπόσχεται πως θα γλύφουμε τα δάχτυλα μας”

Προετοιμασία 1 ώρα
Μαγείρεμα 1 ώρα

Υλικά

  • 2 κιλά σέσκουλα, άγρια γλυκά χόρτα
  • 1 ματσάκι μαϊντανός
  • 1 ματσάκι δυόσμος
  • 1 ματσάκι μάραθος
  • 1 κρεμμύδι μεγάλο
  • 1 φλυτζάνι ελαιόλαδο
  • 1 φλυτζάνι νερό
  • 1 κουτ. σούπας κοφτή αλάτι
  • 1 κουτ. σούπας κοφτή πιπέρι
  • κιλό ρύζι
  • Για το φύλλο 
  • 1/2 κιλό αλεύρι
  • 1 κούπα ελαιόλαδο
  • 1 κουτ. αλάτι
  • Ξύδι λίγο
  • νερό όσο πάρει

Εκτέλεση

  • Βάζουμε το λάδι στην κατσαρόλα και ψιλοκόβουμε μέσα το κρεμμύδι και τα μυρωδικά. Τα σοτάρουμε και προσθέτουμε το νερό. Μόλις αρχίσει να βράζει, ρίχνουμε το ρύζι, το αλάτι και το πιπέρι και ανακατεύουμε να μην κολλήσει. Αφήνουμε να πάρει δυο-τρεις βράσεις και αποσύρουμε από τη φωτιά.
  • Ετοιμάζουμε το φύλλο. Βάζουμε σε δοχείο το αλεύρι, το λάδι, το ξίδι και το αλάτι. Ζυμώνουμε και προσθέτουμε όσο νερό χρειαστεί για να γίνει μια ζύμη σφιχτή.
  • Ανοίγουμε το φύλλο σε 2 μέρη, στρώνουμε στο ταψί το πρώτο φύλλο, γεμίζουμε με τη γέμιση που έχουμε έτοιμη από πριν, το σκεπάζουμε με το άλλο φύλλο και το κλείνουμε προσεκτικά. Το αλείφουμε με λάδι και ψήνουμε στον φούρνο στους 180 C για 45 λεπτά.

Σημειώσεις

Καλή επιτυχία και καλή απόλαυση!
Στέλιος Κορρές Chef 
Γεύμα: Κυρίως πιάτο
Κουζίνα: Ελληνική

Αφήστε μια απάντηση

Like
Close
O Topos Mas © Copyright 2021. All rights reserved.
Close