Αφράτες τηγανίτες με συνταγή από τη Σάμο. Τόσο απλές στην εκτέλεση αλλά το ίδιο λαχταριστές με αυτές των παιδικών μας χρόνων. Τρώγονται ζεστές με μέλι, γλυκό του κουταλιού, ή τυρί”
Υλικά
Αλεύρι 1 πακέτο που φουσκώνει μόνο του (500 gr)
Αβγό 1
Αλάτι 1 κουτ.γλυκού
Ζάχαρη 1 κουτ.σούπας
Γάλα χλιαρό (όσο πάρει για να γίνει μια πολύ μαλακιά ζύμη)
Ελαιόλαδο 5-6 κουταλιές (για το ζύμωμα στο τέλος για να μην κολλάει η ζύμη)
Εκτέλεση
Ανακατεύουμε όλα τα υλικά μαζί για να πετύχουμε μια πολύ αφράτη ζύμη που να κολλάει λίγο στα δάχτυλα. Για να μην κολλάει αλείφουμε τα χέρια μας με ελαιόλαδο. Η ζύμη πρέπει να είναι λίγο πιο μαλακιά από αυτή του ψωμιού. Την σκεπάζουμε με πετσέτα και την αφήνουμε 1 ώρα περίπου να ξεκουραστεί.
Καλή επιτυχία και καλή απόλαυση!