fbpx

Παραδοσιακές τηγανίτες Σάμου

3.4K

Αφράτες τηγανίτες με συνταγή από τη Σάμο. Τόσο απλές στην εκτέλεση αλλά το ίδιο λαχταριστές με αυτές των παιδικών μας χρόνων. Τρώγονται ζεστές με μέλι, γλυκό του κουταλιού, ή τυρί”

Υλικά

Αλεύρι 1  πακέτο που φουσκώνει μόνο του (500 gr)

Αβγό 1

Αλάτι 1 κουτ.γλυκού

Ζάχαρη 1 κουτ.σούπας

Γάλα χλιαρό  (όσο πάρει για να γίνει μια πολύ μαλακιά ζύμη)

Ελαιόλαδο 5-6 κουταλιές (για το ζύμωμα στο τέλος για να μην κολλάει η ζύμη)

Εκτέλεση

Ανακατεύουμε όλα τα υλικά μαζί  για να πετύχουμε μια πολύ αφράτη ζύμη που να κολλάει λίγο στα δάχτυλα. Για να μην κολλάει αλείφουμε τα χέρια μας με ελαιόλαδο. Η ζύμη πρέπει να είναι λίγο πιο μαλακιά από αυτή του ψωμιού. Την σκεπάζουμε με πετσέτα και την αφήνουμε 1 ώρα περίπου να ξεκουραστεί.

Πλάθουμε μπαλίτσες από το ζυμάρι και ανοίγουμε με τον πλάστη μας πιτούλες. Τις αραδιάζουμε σε καθαρή πετσέτα και τις τηγανίζουμε σε καυτό ελαιόλαδο γυρίζοντας τες με πιρούνι για να μην αρπάξουν μέχρι να ροδίσουν (να μην ξεροψηθούν) και να φουσκώσουν. Τις βάζουμε σε απορροφητικό χαρτί να στραγγίξουν και τις σερβίρουμε ζεστές με μέλι , γλυκό του κουταλιού, ή τυρί.

Καλή επιτυχία και καλή απόλαυση!

 

https://www.facebook.com/otoposmasgr

Αφήστε μια απάντηση

Like
Close
O Topos Mas © Copyright 2021. All rights reserved.
Close