fbpx

Ομελέτα του Αιγαίου – Σφουγγάτο – με κολοκυθάκι, μπρόκολο, φρέσκα αρωματικά και λαδοτύρι Μυτιλήνης: Από τον chef Στράτο Ιωσηφέλλη

1K

Η Λέσβος είναι το νησί των γεύσεων και των αρωμάτων.

Λάδι αγνό μυτιληνιό , φρέσκα λαχανικά ,αρωματικά μυρωδικά και λαδοτύρι Μυτιλήνης ,είναι κάποια  από τα υλικά της συνταγής που μας προτείνει ο chef  Στράτος Ιωσηφέλλης από τον Μεσότοπο της Λέσβου!

Χρόνος εκτέλεσης: 20 λεπτά | Χρόνος ψησίματος: 60 λεπτά | Μερίδες: 3-4

Υλικά

Αβγά 8
Λαδοτύρι Μυτιλήνης 80 gr
Φρέσκο κρεμμύδι 70 gr
Ξερό κρεμμύδι 60 gr
Κολοκυθάκια 250 gr
Μπρόκολο, χωρισμένο σε μικρά μπουκετάκια 120 gr
Μαϊντανός ψιλοκομμένος 10 gr
Άνηθος ψιλοκομμένος 10 gr
Δυόσμος ψιλοκομμένος 10 gr
Ελαιόλαδο
Αλάτι
Πιπέρι

Εκτέλεση

Ψιλοκόβουμε το φρέσκο και το ξερό κρεμμύδι. Τρίβουμε τα κολοκυθάκια στον χοντρό τρίφτη και τα στραγγίζουμε καλά.
Βάζουμε σε ένα τηγάνι 2-3 κουταλιές ελαιόλαδο και το αφήνουμε να κάψει σε μέτρια φωτιά. Ρίχνουμε τα κρεμμύδια, αλατοπιπερώνουμε και σοτάρουμε μέχρι να μαλακώσουν και να αλλάξουν χρώμα. Ρίχνουμε τα κολοκυθάκια, το μπρόκολο και σοτάρουμε για 5-6 λεπτά.
Αφήνουμε στην άκρη να κρυώσουν. Σπάμε τα αβγά σε μπολ, αλατοπιπερώνουμε και τα χτυπάμε καλά. Ρίχνουμε μέσα στα αβγά το λαδοτύρι, προσθέτουμε τα ψιλοκομμένα μυρωδικά και τα σοταρισμένα κρεμμύδια, το μπρόκολο, τα κολοκυθάκια και ανακατεύουμε καλά.

Λαδώνουμε μία ταρτιέρα ή ένα στρογγυλό πυρίμαχο σκεύος και ρίχνουμε το μείγμα των αβγών. Κόβουμε το τελευταίο κολοκυθάκι σε λεπτές φέτες και τις στρώνουμε πάνω από το σφουγγάτο. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στον αέρα, στους 180 βαθμούς για 30-40′. Αφήνουμε το σφουγγάτο να κρυώσει και σερβίρουμε με φρυγανισμένο ψωμί για πρωινό ή με σαλάτα για μεσημεριανό.

Καλή επιτυχία και καλή απόλαυση!

Στράτος Ιωσηφέλλης  Chef

Αφήστε μια απάντηση

Like
Close
O Topos Mas © Copyright 2021. All rights reserved.
Close