Η συνταγή από τον Βασίλη Παπικινό chef και ιδιοκτήτη του https://www.facebook.com/alevromilos στη Μήλο για τηγανιά με γαρίδες, είναι από τις πιο αγαπημένες της νηστείας και όχι μόνο”
Υλικά
Γαρίδες 10 -12 μεγάλες νο 1 ή και νο 2
Κρεμμύδι 1 μέτριο ψιλοκομμένο
Πιπεριά 1 κόκκινη σε κυβάκια
Πιπεριά 1 πράσινη πιπεριά σε κυβάκια
Πιπεριά 1 κίτρινη σε κυβάκια
Κρεμμυδάκια 3 φρέσκα ψιλοκομμένα
Πράσο 1/2 ψιλοκομμένο
Ντομάτες 2 μικρές- μέτριες ώριμες σε κυβάκια
Μπελτές 1 μικρή κουταλιά
Αλάτι Πιπέρι
Θυμάρι λίγο ή ρίγανη ή θρούμπι
Ελαιόλαδο 1/3 φλυτζάνι τσαγιού
Κρασί ξηρό 1/3 φλυτζάνι τσαγιού (διαφορετικά 1/4 φλυτζάνι τσαγιού ούζο)
Εκτέλεση
Ποσάρουμε τις γαρίδες σε βραστό νερό για 1 λεπτό και αφού κρυώσουν τις αποφλοιώνουμε κρατώντας αν επιθυμούμε το κεφάλι τους. Κρατάμε και 1/4 περίπου από το νερό που ποσάραμε τις γαρίδες. Σε ένα μεγάλο τηγάνι βάζουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε τις πιπεριές το κρεμμύδι και το πράσο για λίγα λεπτά σε μέτρια φωτιά (προτιμάται η εστία γκαζιού για καλύτερο αποτελέσμα ) και κατόπιν προσθέτουμε τις γαρίδες και συνεχίζουμε για 2 λεπτά ακόμη.
Κατόπιν σβήνουμε με το αλκοόλ που επιθυμούμε και προσθέτουμε τον πελτέ και τα κυβάκια της ντομάτας και ελάχιστο από το νερό που έχουμε σε αυτό προετοιμάσει τις γαρίδες. Προσθέτουμε το αλάτι και το πιπέρι και στο τέλος το θυμάρι ή τη ρίγανη ή το θρούμπι και τελειώνουμε την τηγανιά την οποία σερβίρουμε άμεσα.
Καλή επιτυχία!
Βασίλης Παπικινός chef
Επιπλέον συνταγή του Chef Βασίλη Παπικινού:
Σπαγγέτι με ντοματίνια, γαύρο και λεμόνι: Δια χειρός chef Βασίλη Παπικινού από τη Μήλο