Το άρωμα και η γεύση των μανταρινιών του Χιώτικου κάμπου – από τα πιο αρωματικά στον κόσμο – μεταμορφώνονται σε απλό αλλά πολύ λαχταριστό γλυκό με φύλλο κρούστας , αμύγδαλα ασπρισμένα και ζάχαρη άχνη!
Υλικά για 50 τεμ
Μανταρίνια χιώτικα 20 τεμάχια
Αμύγδαλα ασπρισμένα 500 gr
Ζάχαρη άχνη 500 gr
Φύλλα κρούστας 10 -11 (1 πακέτο φύλλο κρούστας)
Ζάχαρη άχνη για το πασπάλισμα
Πλένουμε τα μανταρίνια πολύ καλά, τα ξεφλουδίζουμε και βράζουμε μόνο τη φλούδα με πολύ νερό για να ξεπικρίσει. Αλλάζουμε το νερό 2-3 φορές, σουρώνουμε και ξαναβράζουμε για ακόμα 30′. Κατά τη διάρκεια του βρασμού παίρνουμε τα αμύγδαλα – εάν δεν είναι ήδη ασπρισμένα – και τα ξεφλουδίζουμε βάζοντας τα σε μικρή κατσαρόλα με νερό να πάρει μόνο 2-3 βράσεις – δεν χρειάζεται παραπάνω – αφήνουμε να κρυώσουν και αφαιρούμε τη φλούδα.