fbpx

Νηστίσιμα τριγωνάκια με φύλλο κρούστας, αμύγδαλα και αρωματικά μανταρίνια Χίου

3.1K

Το άρωμα και η γεύση των μανταρινιών του Χιώτικου κάμπου  – από τα πιο αρωματικά στον κόσμο – μεταμορφώνονται σε απλό αλλά πολύ λαχταριστό γλυκό με φύλλο κρούστας , αμύγδαλα ασπρισμένα και ζάχαρη άχνη!

Υλικά για 50 τεμ

Μανταρίνια χιώτικα 20 τεμάχια
Αμύγδαλα ασπρισμένα 500 gr
Ζάχαρη άχνη  500 gr
Φύλλα  κρούστας  10 -11 (1 πακέτο φύλλο κρούστας)
Ζάχαρη άχνη για το πασπάλισμα

Εκτέλεση 

Πλένουμε τα μανταρίνια πολύ  καλά, τα ξεφλουδίζουμε  και βράζουμε μόνο τη φλούδα με πολύ νερό για να ξεπικρίσει. Αλλάζουμε  το νερό 2-3 φορές, σουρώνουμε και ξαναβράζουμε για ακόμα 30′. Κατά τη διάρκεια του βρασμού  παίρνουμε τα αμύγδαλα  – εάν δεν είναι ήδη ασπρισμένα –  και τα ξεφλουδίζουμε βάζοντας τα σε μικρή κατσαρόλα με νερό  να πάρει μόνο 2-3 βράσεις –  δεν χρειάζεται παραπάνω –  αφήνουμε να κρυώσουν και αφαιρούμε τη φλούδα.

Έχουμε  τη φλούδα χιώτικων μανταρινιών σουρωμένη και βρασμένη έτοιμη , τα αμύγδαλα ασπρισμένα  και τη ζάχαρη  άχνη, τα τοποθετούμε όλα μαζί στο multi ή σε μπλέντερ και τα αλέθουμε έως ότου αποκτήσουν κρεμώδη υφή .
Παίρνουμε 10-11 φύλλα κρούστας, τα κόβουμε σε 5 λωρίδες από  τη μακρόστενη πλευρά και αρχίζουμε να βάζουμε τη γέμιση  –  μία κουταλιά είναι αρκετή στην άκρη – . Φροντίζουμε  να έχουμε καλυμμένα τα υπόλοιπα φύλλα με  πετσέτα για να μην σκληρύνουν . Τυλίγουμε σε τριγωνάκι προς το τέλος βρέχοντας τις άκρες με τα δάχτυλα μας  για να μην ανοίξουν κατά το ψήσιμο. Συνεχίζουμε έτσι μέχρι να τελειώσουν τα φύλλα ή η γέμιση  τα τοποθετούμε  σε  ταψί με λαδόκολλα και  ψήνουμε στους 185 C  για 30΄ στον αέρα σε προθερμασμένο φούρνο. Αφήνουμε να κρυώσουν, πασπαλίζουμε  με άχνη ζάχαρη και σερβίρουμε!
Tips
Διατηρούνται σε κλειστό δοχείο για αρκετές ημέρες τουλάχιστον 2 εβδομάδες χωρίς την  προσθήκη της  ζάχαρης άχνης.
Καλή επιτυχία και καλή απόλαυση!

Αφήστε μια απάντηση

Like
Close
O Topos Mas © Copyright 2021. All rights reserved.
Close