fbpx

Μπακαλιάρος “ξαλουριστός”. Παραδοσιακή συνταγή δια χειρός chef Βασίλη Παπικινού από τη Μήλο

314

O μπακαλιάρος ξαλουριστός είναι φαγητό των πανηγυριών και της “παρέας” Των “ξωτάριδων”. Αυτών δηλαδή που μένουν στις εξοχές!

Παραδοσιακή συνταγή που μας προτείνει ο chef Βασίλης Παπικινός από τη Μήλο.

Υλικά

Μπακαλιάρος 1 φύλλο

Ελαιόλαδο

Λεμόνι

Καπαρόφυλλα ( προεραιτικά)

Εκτέλεση

Πρόκειται για τον κλασικό παστό μπακαλιάρο που ψήνουμε στα κάρβουνα ΧΩΡΙΣ  πρώτα να ξαλμυριστεί .Ψήνουμε όπως είναι αυτούσιος με το χονδρό αλάτι και κατόπιν τον βάζουμε σε γλυκό νερό για να φύγει η πολλή αλμύρα αλλά εξακολουθεί να είναι κάπως αλμυρός. Στο τέλος περιχύνουμε από πάνω ελαιόλαδο , λεμόνι και αν υπάρχουν καπαρόφυλλα.

Συνοδεύεται ιδανικά με κρύα πατατοσαλάτα με αγγουράκι τουρσί και κάπαρη (χωρίς προσθήκη μαγιονέζας)
Καλή επιτυχία και καλή απόλαυση
Βασίλης Παπικινός chef

 

Αφήστε μια απάντηση

Like
Close
O Topos Mas © Copyright 2021. All rights reserved.
Close