Ο πιο γευστικός συνδυασμός ζυμαρικών με θαλασσινά , είναι λιγκουίνι ( μικρές γλώσσες) με σουπιές. Κάνουν το τέλειο δίδυμο… και η γεύση που προκύπτει …εκπληκτική!
Συνταγή απλή για ένα πεντανόστιμο πιάτο ζυμαρικών από την Ευαγγελία Φωτεινιά chef και ιδιοκτήτρια του εστιατορίου https://www.facebook.com/arismari.syros .
Σε κάθε μπουκιά μας μεταφέρει την φυσική γλυκιά γεύση της σουπιάς με τη μυρωδιά της θαλασσινής αύρας του νησιού.
Υλικά
- 400 γρμ σουπιές Φρέσκιες ή κατεψυγμένες. Αν είναι φρέσκες ζητάμε από τον ψαρά να τις καθαρίσει .
- Για τη σάλτσα
- 1 κρεμμύδι κομμένο καρέ
- 1/2 σκελίδα σκόρδο
- 1 ντοματάκι κονκασέ
- κρασί
- αλάτι
- πιπέρι
- γλυκάνισο
- λάδι
- νερό
Εκτέλεση
- Βράζουμε τις σουπιές περίπου 30' με λίγο νερό και λίγο ξύδι και ετοιμάζουμε την σάλτσα . Σε πλασωτέ κατσαρόλα ρίχνουμε λάδι και σοτάρουμε το κρεμμύδι για 3', εν συνεχεία το σκόρδο για πολύ λίγο και σβήνουμε με ένα ποτηράκι κρασί.
- Προσθέτουμε το κονκασέ ,τις σουπιές που έχουμε βράσει ψιλοκομμένες ,αλάτι πιπέρι γλυκάνισο και περίπου 1 λίτρο νερό.
- Αφήνουμε να βράσει 10' ρίχνουμε 400 γρμ λιγκουινι και αν χρειάζεται προσθέτουμε και άλλο νερό. Μόλις είναι έτοιμο το ζυμαρικό κατεβάζουμε και σερβίρουμε!
Σημειώσεις
Καλό θα είναι να μην βράσουν πολύ τα ζυμαρικά!
Καλή επιτυχία και καλή απόλαυση!
Ευαγγελία Φωτεινιά Chef