Λαμπρόπιτες Αστυπάλαιας: Από τον pastry chef Νικόλα Σταυλά

Η Αστυπάλαια ή “πεταλούδα”του Αιγαίου με τη γραφική  αμφιθεατρική Χώρα, τις θάλασσες με τα βαθιά μπλε νερά και  τους φιλόξενους ανθρώπους είναι γνωστή για την χλωρή (τοπικό ανθότυρο) και τη ζαφορά, το άγριο αυτοφυές σε απόκρημνες βουνοκορφές σαφράν. Τα χρησιμοποιούν σε όλες τις συνταγές τους ,αλμυρές ή γλυκές ( Ταραχτές μακαρούνες, λαζανάκια, κιτρινοκούλουρα, παξιμαδάκια ,γαλατοκούλουρα …