fbpx

Κρέμα με ανθότυρο – μέλι – και κροκάν αμυγδάλου: Από τον chef Γιώργο Φραντζή

3K

Υλικά για 4 ποτήρια

Μους ανθότυρο – μέλι –

Κρέμα γάλακτος 500 gr

Ανθότυρο  300 gr

Ζάχαρη  50 gr

Μέλι 50 gr

Εκτέλεση

Σε μπλέντερ χτυπάμε όλα τα υλικά μαζί μέχρι να γίνουν ομοιογενής κρέμα. Την μοιράζουμε στα ποτήρια και βάζουμε στο ψυγείο .

Κροκάν αμυγδάλου

Φιλέ αμυγδάλου  250 gr

Ζάχαρη 110 gr

Λεμόνι  1

Ελαιόλαδο 1 κουτ σούπας

Εκτέλεση

Σε λεκάνη ανακατεύουμε τα αμύγδαλα με την ζάχαρη. Ζεσταίνουμε ένα τηγάνι και ρίχνουμε τα αμύγδαλα ανακατεύοντας με ξύλινη σπάτουλα μέχρι να ενωθούν καλά τα υλικά .Όταν αρχίζουν να ροδίζουν τα αμύγδαλα  αποσύρουμε εκτός φωτιάς. Λαδώνουμε με το ελαιόλαδο έναν πάγκο εργασίας, στύβουμε από πάνω το λεμόνι, δίνουμε στο μείγμα μας τετράγωνο σχήμα κόβουμε το κροκάν σε τρίγωνα και βάζουμε πάνω σε κάθε ποτήρι από ένα .Γαρνίρουμε με φύλλο δυόσμου.

Καλή επιτυχία και καλή απόλαυση!

Γιώργος Φραντζής Chef

 

 

Αφήστε μια απάντηση

Like
Close
O Topos Mas © Copyright 2021. All rights reserved.
Close