Υλικά για 4 ποτήρια
Μους ανθότυρο – μέλι –
Κρέμα γάλακτος 500 gr
Ανθότυρο 300 gr
Ζάχαρη 50 gr
Μέλι 50 gr
Εκτέλεση
Σε μπλέντερ χτυπάμε όλα τα υλικά μαζί μέχρι να γίνουν ομοιογενής κρέμα. Την μοιράζουμε στα ποτήρια και βάζουμε στο ψυγείο .
Κροκάν αμυγδάλου
Φιλέ αμυγδάλου 250 gr
Ζάχαρη 110 gr
Λεμόνι 1
Ελαιόλαδο 1 κουτ σούπας
Εκτέλεση
Σε λεκάνη ανακατεύουμε τα αμύγδαλα με την ζάχαρη. Ζεσταίνουμε ένα τηγάνι και ρίχνουμε τα αμύγδαλα ανακατεύοντας με ξύλινη σπάτουλα μέχρι να ενωθούν καλά τα υλικά .Όταν αρχίζουν να ροδίζουν τα αμύγδαλα αποσύρουμε εκτός φωτιάς. Λαδώνουμε με το ελαιόλαδο έναν πάγκο εργασίας, στύβουμε από πάνω το λεμόνι, δίνουμε στο μείγμα μας τετράγωνο σχήμα κόβουμε το κροκάν σε τρίγωνα και βάζουμε πάνω σε κάθε ποτήρι από ένα .Γαρνίρουμε με φύλλο δυόσμου.
Καλή επιτυχία και καλή απόλαυση!
Γιώργος Φραντζής Chef