fbpx

Κουλουρία Ρόδου με κοτόπουλο

3.3K

Η κουλουρία του γάμου είναι μια παραδοσιακή συνταγή απο τη Ρόδο, που γίνεται πάντα σε μεγάλα καζάνια και φτιάχνεται με κοτόπουλο ή κατσίκι. Στο τέλος με μια τεχνική που λέγεται ξεροχύμιση το τυρί μετατρέπεται σε κρέμα.

Τη μοναδική αυτή παραδοσιακή συνταγή του Αιγαίου, μοιράστηκε με την chef και Αργυρώ Μπαρμπαρίγου  ο Chef Ευριπίδης Γκόγκος, μέλος της Λέσχης Αρχιμαγείρων Δωδεκανήσων και Κυκλάδων.

 

Υλικά

  • Για την προετοιμασία
  • Κρεμμύδι 1
  • 1 καρότο 1
  • Πράσο 1 κομμάτι
  • Μαϊντανός λίγα κλωνάρια
  • Δαφνόφυλλα 2
  • Πιπέρι σε κόκκους
  • Για την κουλουρία
  • Κοτόπουλο βρασμένο κοτόπουλο (ξεκοκαλισμένο)
  • Ζωμός κότας 5-6 φλ
  • Παραδοσιακή κουλουρία (Ζυμαρικό Ρόδου) 500 gr
  • Βούτυρο Ροδίτικο 2 κ σ.
  • Κρεμμύδι  1 μεγάλο ψιλοκομμένο
  • Για την ξεροχύμιση
  • Βούτυρο Ρόδου 1 κ σ.
  • Κεφαλοτύρι 1/2 φλ

 

Εκτέλεση

Για την κουλουρία Ρόδου με κοτόπουλο, βράζουμε το κοτόπουλο με τα λαχανικά ολόκληρα μέχρι να μαλακώσει. Κρατάμε το ζωμό και ξεκοκαλίζουμε το κοτόπουλο.

Σε μια φαρδιά κατσαρόλα και  σε μέτρια φωτιά, ζεσταίνουμε το βούτυρο να λιώσει. Ρίχνουμε το κρεμμύδι κι ανακατεύοντας αφήνουμε να γίνει διάφανο. Προσθέτουμε την Κουλουρία (ζυμαρικό).

Ανακατεύουμε να ψηθεί το ζυμαρικό για 2-3′. Σιγά σιγά και σταδιακά με κουτάλα προσθέτουμε το ζωμό κότας ανακατεύοντας τα υλικά.

Η κουλουρία αρχίζει να χυλώνει και δημιουργείται μια ρευστή κρέμα μέσα στην κατσαρόλα. Προσθέτουμε και το ψιλοκομμένο βρασμένο κοτόπουλο. Αλατοπιπερώνουμε.

Τέλος, για να σερβίρουμε την Κουλουρία, ζεσταίνουμε σε ένα τηγάνι το βούτυρο να λιώσει. Προσθέτουμε το κεφαλοτύρι και σε μέτρια φωτιά αφήνουμε για 1-2΄να λιώσει το τυρί. Ρίχνουμε την ξεροχύμιση μέσα στην κουλούρια. Ανακατεύουμε και σερβίρουμε αμέσως σε βαθιά πιάτα.

 

Kαλή επιτυχία

 

Αργυρώ Μπαρμπαρίγου Chef

Ευριπίδης Γκόγκος Chef

 

Το άρθρο στον σύνδεσμο:https://www.argiro.gr/recipe/koulouria-rodou-me-kotopoulo/

Αφήστε μια απάντηση

Like
Close
O Topos Mas © Copyright 2021. All rights reserved.
Close