fbpx

Κοτόπουλο με πορτοκάλι, τζίντζερ και Μαστίχα Χίου

2.5K

Το πορτοκάλι με το άρωμα και την γεύση του, το τζίντζερ και η κανέλα, δένουν απόλυτα με την Μαστίχα Χίου αυτό το τόσο γευστικό και αρωματικό υλικό, στη συνταγή με το κοτόπουλο φούρνου.

Προετοιμασία 30 minutes
Μαγείρεμα 1 hour 30 minutes

Υλικά

  • 1 κοτόπουλο μέτριο
  • 1/2 πορτοκάλι, με τη φλούδα και 1 μικρό ολόκληρο πορτοκάλι
  • αλάτι
  • μαύρο πιπέρι φρεσκοτριμμένο
  • 1 κομμάτι τζίντζερ ψιλοκομμένο
  • 1 ξύλο κανέλα
  • 1 κουτ. γλυκού μαστίχα Χίου σε κοπανισμένους κρυστάλλους
  • 1 μέτριο κρεμμύδι κομμένο σε φέτες
  • 2 κουτ. σούπας 2 κουτ.σούπας φρέσκος χυμός πορτοκάλι
  • 2 2 κουτ. γλυκού μέλι

Εκτέλεση

  • Πλένουμε και στεγνώνουμε το κοτόπουλο. Αλείφουμε το μισό πορτοκάλι στην εξωτερική πλευρά του κοτόπουλου στύβοντας τον χυμό και την σάρκα του παντού, προσθέτοντας τον φρέσκο χυμό και το μέλι .
  • Αλατοπιπερώνουμε. Βάζουμε την πιπερόριζα, το ξύλο κανέλας, τη Μαστίχα και το ολόκληρο πορτοκάλι στο εσωτερικό του κοτόπουλου.
  • Τοποθετούμε το κοτόπουλο σε λαδωμένο ταψί και ρίχνουμε από πάνω τις φέτες κρεμμυδιού.
  • Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 C για 1, 5 ώρα.
Γεύμα: Κυρίως πιάτο
Κουζίνα: Ελληνική

Αφήστε μια απάντηση

Like
Close
O Topos Mas © Copyright 2021. All rights reserved.
Close