Το πορτοκάλι με το άρωμα και την γεύση του, το τζίντζερ και η κανέλα, δένουν απόλυτα με την Μαστίχα Χίου αυτό το τόσο γευστικό και αρωματικό υλικό, στη συνταγή με το κοτόπουλο φούρνου.
Υλικά
- 1 κοτόπουλο μέτριο
- 1/2 πορτοκάλι, με τη φλούδα και 1 μικρό ολόκληρο πορτοκάλι
- αλάτι
- μαύρο πιπέρι φρεσκοτριμμένο
- 1 κομμάτι τζίντζερ ψιλοκομμένο
- 1 ξύλο κανέλα
- 1 κουτ. γλυκού μαστίχα Χίου σε κοπανισμένους κρυστάλλους
- 1 μέτριο κρεμμύδι κομμένο σε φέτες
- 2 κουτ. σούπας 2 κουτ.σούπας φρέσκος χυμός πορτοκάλι
- 2 2 κουτ. γλυκού μέλι
Εκτέλεση
- Πλένουμε και στεγνώνουμε το κοτόπουλο. Αλείφουμε το μισό πορτοκάλι στην εξωτερική πλευρά του κοτόπουλου στύβοντας τον χυμό και την σάρκα του παντού, προσθέτοντας τον φρέσκο χυμό και το μέλι .
- Αλατοπιπερώνουμε. Βάζουμε την πιπερόριζα, το ξύλο κανέλας, τη Μαστίχα και το ολόκληρο πορτοκάλι στο εσωτερικό του κοτόπουλου.
- Τοποθετούμε το κοτόπουλο σε λαδωμένο ταψί και ρίχνουμε από πάνω τις φέτες κρεμμυδιού.
- Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 C για 1, 5 ώρα.