“Σαμιώτικο γλυκό κρασί
θα πιώ για να μεθύσω
στην ξενιτιά που βρίσκομαι
να μη σε λησμονήσω”
” Παραδοσιακό Δόμνα Σαμίου”
Αρωμα και γεύση από γλυκό σαμιώτικο κρασί που δένει υπέροχα με πορτοκάλι και μέλι ….Μεθάει το κοτόπουλο μας κι εμείς μαζί”
Υλικά
Κοτόπουλο σε μερίδες ή 4 μπούτια κοτόπουλου χωρισμένα στα δύο
Κρασί σαμιώτικο γλυκό 1/2 κούπα (Vin Doux)
Πορτοκάλι 1 χυμός και ξύσμα
Χυμός λεμονιού λίγος ή ξύδι balsamico
Μείγμα μπαχαρικών για κοτόπουλο 1 κουταλιά
Αλάτι
Πιπέρι
Ρίγανη
Μέλι 1 κ. γλυκού
Ελαιόλαδο 1/4 κούπας
Εκτέλεση
Πλένουμε το κοτόπουλο και το βάζουμε σε ταψί αφού το ραντίσουμε με το λεμόνι ή το balsamico. Σε σκεύος ανακατεύουμε το λάδι, το κρασί, το χυμό πορτοκαλιού, το ξύσμα , το μέλι, και τα μπαχαρικά μας και περιχύνουμε το κοτόπουλο. Ψήνουμε σε αέρα + grill σε μέτρια θερμοκρασία γυρίζοντας το ανά διαστήματα μέχρι να κάνει κρούστα. Σερβίρουμε με λαχανικά εποχής, λευκό ρύζι, πατάτες τηγανητές ή πουρέ.
Σημειώσεις
Για περισσότερη γεύση μαρινάρουμε το κοτόπουλο με όλα τα υλικά και το αφήνουμε μια νύχτα στο ψυγείο .Ψήνουμε την επόμενη μέρα.
Καλή επιτυχία και καλή απόλαυση!