fbpx

Κοτόπουλο “μεθυσμένο” με πορτοκάλι και γλυκό σαμιώτικο κρασί

139

“Σαμιώτικο γλυκό κρασί
θα πιώ για να μεθύσω
στην ξενιτιά που βρίσκομαι
να μη σε λησμονήσω”

” Παραδοσιακό Δόμνα Σαμίου”

Αρωμα και γεύση από γλυκό σαμιώτικο κρασί  που δένει υπέροχα με πορτοκάλι και μέλι ….Μεθάει το κοτόπουλο μας κι εμείς μαζί”

Υλικά

Κοτόπουλο σε μερίδες ή 4 μπούτια κοτόπουλου χωρισμένα στα δύο

Κρασί σαμιώτικο γλυκό 1/2 κούπα (Vin Doux)

Πορτοκάλι 1 χυμός και ξύσμα

Χυμός  λεμονιού λίγος ή ξύδι balsamico

Μείγμα μπαχαρικών για κοτόπουλο 1 κουταλιά

Αλάτι

Πιπέρι

Ρίγανη

Μέλι 1 κ. γλυκού

Ελαιόλαδο 1/4 κούπας

Εκτέλεση

Πλένουμε το κοτόπουλο και το βάζουμε σε ταψί αφού το ραντίσουμε με το λεμόνι ή το balsamico. Σε σκεύος ανακατεύουμε το λάδι, το κρασί, το χυμό πορτοκαλιού, το ξύσμα , το μέλι, και τα μπαχαρικά μας και περιχύνουμε το κοτόπουλο. Ψήνουμε σε αέρα + grill  σε μέτρια θερμοκρασία γυρίζοντας το ανά διαστήματα μέχρι να κάνει κρούστα. Σερβίρουμε με λαχανικά εποχής, λευκό ρύζι, πατάτες τηγανητές ή πουρέ.

Σημειώσεις

Για περισσότερη γεύση μαρινάρουμε το κοτόπουλο με όλα τα υλικά και το αφήνουμε μια νύχτα στο ψυγείο .Ψήνουμε την επόμενη μέρα.

Καλή επιτυχία και καλή απόλαυση!

 

Αφήστε μια απάντηση

Like
Close
O Topos Mas © Copyright 2021. All rights reserved.
Close