Αρωματικός, εμπλουτισμένος με παξιμαδάκια χαρουπιού και μοναδική κρεμώδη γεύση ο κορμός τυριών Μήλου με κατσικίσιο γάλα , φέρει την υπογραφή του Βασίλη Παπικινού chef και ιδιοκτήτη του https://www.facebook.com/alevromilos στη Μήλο.
Συνοδεύει υπέροχα τις σαλάτες, τα λαδερά, το φρεσκοψημένο ψωμί, τα φρούτα!
Κορμός τυριών με κατσικίσιο γάλα
Υλικά
- 200 γρμ ανθότυρο Μήλου
- 200 γρμ ξινομυζήθρα Μήλου
- 200 γρμ λευκό τυρί κατσικίσιο – φέτα Μήλου – ή φέτα από S. Market
- 1/2 φλυτζ. παξιμαδάκια χαρουπιού μπουκίτσες ή σπασμένα παξιμάδια χαρουπιού σε μικρά κομμάτια (αν δεν βρίσκουμε στο εμπόριο τις μπουκίτσες)
- 1 κουτ.γλυκού πάστα ελιάς πράσινης
- 1 κουτ.σούπας ελαιόλαδο
- πιπέρι λίγο
Εκτέλεση
- Ανακατεύουμε πολύ καλά πρώτα όλα τα τυριά μαζί και με τις παλάμες μας προσπαθούμε να τα πολτοποιήσουμε όσο πιο πολύ γίνεται .
- Εν συνεχεία προσθέτουμε το ελαιόλαδο,το πιπέρι, τη πάστα ελιάς και τα παξιμαδάκια και δίνουμε την φόρμα κορμού .
- Βάζουμε στο ψυγείο για δύο ώρες πριν καταναλωθεί.