Οι πιο νόστιμοι, αφράτοι κολοκυθοκεφτέδες που γίνονται στη “στιγμή”
Στη Νάξο εμπλουτίζονται με πράσο και γραβιέρα Νάξου.
Equipment
- 5 κολοκύθια τριμμένα στον τρίφτη και στιμμένα χωρίς υγρά
- 1 πράσο αλεσμένο χοντρά
- 1 αβγό χτυπημένο
- βασιλικό δυόσμο άνιθος αρκετή ποσότητα
- μπαχάρι μοσχοκάρυδο κύμινο
- αλατοπίπερο
- 1/2 φλ παξιμάδι τριμμένο
- 1/2φλ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
- 1 φλ. γραβιέρα τριμμένη η στραγγισμένο ξυνοτύρι
- 100 γρ φέτα ψιλοκομμένη
Εκτέλεση
- Ανακατεύουμε καλά τα υλικά και παίρνουμε κουταλιές ρίχνοντας σε καυτό λάδι.
- Γυρνάμε τους κολοκυθοκεφτέδες και από τις δύο πλευρές πολύ γρήγορα και τους βγάζουμε σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας.
- Τους σερβίρουμε με γιαούρτι και κάρυ η κάποιο άλλο μπαχαρικό που μας αρέσει.
- Συνταγή από τη σελίδα στο Fb "Special συνταγές της Μαριέττας"