fbpx

Καλαμάρια γεμιστά με πολίτικο τραχανά, φινόκιο και κουκουνάρι: Από τη chef Μαρία Κλήμη

3.2K

Καλαμάρια γεμιστά με πολίτικο τραχανά, κουκουνάρι και άρωμα από φινόκιο, συνθέτουν το πιο απολαυστικό πιάτο. Η συνταγή είναι από την Μαρία Κλήμη chef και ιδιοκτήτρια του  εστιατορίου https://www.facebook.com/tomagazakipoulegameioannina”

Υλικά για 4 άτομα

Kαλαμάρια 4 μεγάλα καθαρισμένα

Κρεμμύδι 1 μεγάλο  ψιλοκομμένο

Φινόκιο 1 μικρό  κομμένο σε μικρά κομματάκια

Λάδι 150 ml  συν άλλα 50 ml για την σάλτσα

Πολίτικος τραχανάς 200 gr

Μαϊντανός μισό ματσάκι ψιλοκομμένος

Κουκουνάρι καβουρδισμένο  50 gr

Ούζο 50 ml

Αλάτι / πιπέρι

Δάφνη 1 φύλλο

Μπαχάρι 2 κόκκοι

Πελτές ντομάτας 1 κουταλιά της σούπας

Νερό


Οδηγίες

Ψιλοκόβουμε τα πλοκάμια από τα καλαμάρια. Βάζουμε ένα μεγάλο τηγάνι στην φωτιά και τα ρίχνουμε μέσα. Ανακατεύουμε να βγάλουν και να πιούν τα υγρά τους. Στην συνέχεια προσθέτουμε το λάδι το κρεμμύδι και το φινόκιο.  Σοτάρουμε για 3 – 4 λεπτά. Ρίχνουμε το κουκουνάρι και τον τραχανά, ανακατεύουμε για λίγο , σβήνουμε με το ούζο και αφού εξατμιστεί ρίχνουμε 200 ml νερό, αλάτι, πιπέρι, τον μαϊντανό και αφήνουμε να πάρει μια βράση.

Σβήνουμε την φωτιά και περιμένουμε έως ότου κρυώσει λίγο η φάρσα μας. Γεμίζουμε τα καλαμάρια μέχρι λίγο πάνω από το μισό και κλείνουμε με οδοντογλυφίδα. Τοποθετούμε σε μια κατσαρόλα, ρίχνουμε άλλα 200 ml νερό, προσθέτουμε τον πελτέ, την δάφνη, το μπαχάρι, τα 50 ml ελαιόλαδο, την γέμιση που περίσσεψε και μαγειρεύουμε για 30 λεπτά ανακατεύοντας ανά τακτά χρονικά διαστήματα.  Αν δεν σας περισσέψει γέμιση, μπορείτε να τα συνοδέψετε με βραστά άγρια χόρτα.

Καλή επιτυχία!

Μαρία Κλήμη Chef

Με καταγωγή από Νίσυρο, Κω και Κάλυμνο, η Μαρία Κλήμη γεννήθηκε στη Ρόδο και μεγάλωσε στην Κάλυμνο, όπου εργαζόταν ως καθηγήτρια Αγγλικών. Η μεγάλη της αγάπη για τη μαγειρική και τη δημιουργία, την οδήγησε αφήσει τη διδασκαλία, να ξαναγίνει φοιτήτρια, και να “ψηθεί” σε κουζίνες εστιατορίων και μεγάλων ξενοδοχείων.

Τα τελευταία 15 χρόνια, ζει στα Ιωάννινα ,που αγάπησε σαν τόπο δικό της και στέγασε το μεγάλο της όνειρο. Ένα boutique εστιατόριο. “Το μαγαζάκι που λέγαμε” είναι το τέταρτο παιδί της. Στην κουζίνα του, η Μαρία δημιουργεί πιάτα βασισμένα στην ελληνική παράδοση με δικές της πινελιές . Διαλέγει ευλαβικά τα υλικά της, από μικρούς παραγωγούς σε όλη την Ελλάδα, για να είναι σίγουρη ότι οι καλεσμένοι της ταξιδεύουν όσο βρίσκονται στο ” Μαγαζάκι” της.

https://www.facebook.com/tomagazakipoulegameioannina/

https://www.instagram.com/tomagazakipoulegameioannina/?igshid=y8n79r4p2hlx&fbclid=IwAR3VoDduM-FJgvmh7x7mIAXm23kOxFdmmWjV0tvOIJVyZ71g1uihomI-Wa0

 

https://www.facebook.com/otoposmasgr

Αφήστε μια απάντηση

Like
Close
O Topos Mas © Copyright 2021. All rights reserved.
Close