Αφράτο κέικ με αλεύρι ζέας και κακάο. Πανεύκολο και μυρωδάτο θα ξετρελάνει μικρούς και μεγάλους!
Υλικά για 6 άτομα
Βούτυρο 250 gr σε θερμοκρασία δωματίου
Ζάχαρη 200 gr
Αβγά 4 σε θερμοκρασία δωματίου
Αλεύρι 500 gr από δίκοκκο σιτάρι ολικής άλεσης (ζέας) “Ελληνικό Κτήμα”
Κακάο 200 gr
Baking powder 1 φακελάκι
Βανίλια 1
Ξύσμα από 1 πορτοκάλι
Γάλα 250 gr σε θερμοκρασία δωματίου
Βούτυρο (λίγο) σε θερμοκρασία δωματίου για να βουτυρώσουμε το ταψί και λίγο αλεύρι
Εκτέλεση
Ξεκινώντας την προετοιμασία, θα χρησιμοποιήσουμε ταψάκι 30-32 εκατοστά. Αλείφουμε τη βάση και τα πλαϊνά του ταψιού με το βούτυρο και στη συνέχεια πασπαλίζουμε όλη την εσωτερική επιφάνεια με αλεύρι. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 170ο C.
Εν συνεχεία χτυπάμε στο μίξερ τη ζάχαρη µε το βούτυρο μέχρι να αφρατέψει το μείγμα. Προσθέτουμε τα αβγά ένα ένα, το αλεύρι, το κακάο µε το baking powder, τη βανίλια, το ξύσμα, και τέλος το γάλα. Το μείγμα δεν θα πρέπει να είναι πολύ σφιχτό. Αδειάζουμε το μείγμα του κέικ μέσα στο ταψί και ψήνουμε στους 170ο C για 60′ (ίσως χρειαστεί να το ψήσουμε άλλα 5-10’ανάλογα με τον φούρνο).
Καλή επιτυχία και καλή απόλαυση!
https://www.facebook.com/otoposmasgr/
To άρθρο στον σύνδεσμο: