fbpx

Γούνες – Λιόκαυτα ψάρια. Σκόπελος

1.6K

Έτσι ονομάζουν τα -η-λιόκαυτα ψάρια τα οποία είναι πολύ νόστιμα μιας και η έκθεσή τους στον ήλιο τους δίνει ιδιαίτερο άρωμα και νοστιμιά .

Για να γίνουν αρκεί να σχίσουμε τα ψάρια από την πλευρά της κοιλιάς μέχρι την ουρά, να ανοιχτούν στα δύο και να εκτεθούν για μια ημέρα στις καυτές ηλιαχτίδες και στη συνέχεια να τις ρίξουμε στα κάρβουνα για να ψηθούν.

Με λίγο λάδι και λεμόνι αποτελούν πεντανόστιμο μεζέ που συνοδεύει συνήθως ούζο ή τσίπουρο .

Σημειώσεις:

Mε τον ίδιο τρόπο έλιαζαν και τα χταπόδια

Η συνήθεια της αποξήρανσης ως μέσο συντήρησης υπάρχει από τα προϊστορικά χρόνια.

Αφήστε μια απάντηση

Like
Close
O Topos Mas © Copyright 2021. All rights reserved.
Close