fbpx

Γιουβαρλάκια με μυλοκόπι και γαρίδες. Δια χειρός chef Βαλάντη Τσακαλίδη από τη Ρόδο

2.8K

Ένα ιδιαίτερο πιάτο που μυρίζει θάλασσα, είναι η συνταγή που μας προτείνει ο chef Βαλάντης Τσακαλίδης .

Γιουβαρλάκια με μυλοκόπι και γαρίδες σε ζωμό ψαριού ή μπισκ γαρίδας . Αρωματικά, πεντανόστιμα και αφράτα είναι ιδανικά και για τα μικρά παιδιά που δεν τρώνε το ψάρι.

Προετοιμασία 1 hour
Μαγείρεμα 1 hour

Υλικά

  • 1 κομμάτι ψάρι μυλοκόπι γύρω στο 1 κιλό
  • 10 τμχ γαρίδες φρέσκιες
  • σέλινο κατά βούληση
  • άνηθος κατά βούληση
  • 1 καρότο
  • 1 ασπράδι
  • 2 – 3 κουτ.σούπας ελαιόλαδο
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • 1 σφηνοπότηρο ούζο
  • λαχανικά για τη σούπα ( 1 καρότο, 1 κολοκυθάκι, 1 πατάτα)

Εκτέλεση

  • Ετοιμάζουμε ένα ζωμό ψαριού η μία μπισκ ( Συνταγή στις σημειώσεις) Και εκεί σε χαμηλή φωτιά μαγειρεύουμε το μυλοκόπι, το αφαιρούμε και το ξεψαχνίζουμε (μπορούμε να το πολτοποιήσουμε δεν θέλουμε να έχει κομματάκια)
  • Τρίβουμε το καρότο και το προσθέτουμε. Εν συνεχεία προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά εκτός από τις γαρίδες και το ασπράδι για να μπορούμε να δοκιμάσουμε αν θέλει κάτι παραπάνω.
  • Όταν το φέρουμε όπως το προτιμούμε, προσθέτουμε το ασπράδι και πολύ ψιλοκομμένες τις γαρίδες, πλάθουμε περίπου 25 με 30 γρ το κάθε μπαλάκι βάζοντας τα σε ένα ταψί.
  • Κόβουμε τα λαχανικά (καρότο, κολοκυθάκι, πατάτα σε μικρά καρέ) Ζεσταίνουμε σε μια φαρδιά κατσαρόλα τον ζωμό – να μην κοχλάζει – και μαγειρεύουμε τα λαχανικά. Προσθέτουμε και τα γιουβαρλάκια σε χαμηλή φωτιά πάντα και αλατοπιπερώνουμε . Στο τέλος προσθέτουμε χυμό λεμονιού και σερβίρουμε.
  • Κάποιες παραλλαγές που μπορούμε να κάνουμε ανάλογα με την προτίμηση μας. 1) Να βράσουμε λίγα επιπλέον λαχανικά και να τα πολτοποιήσουμε στον ζωμό να βγει ποιο πηχτός όπως μια βελουτέ. 2) Να βράσουμε λίγο ρύζι και να το προσθέσουμε στο πλάσιμο. 3) Να τα αβγοκόψουμε αν θέλουμε.

Σημειώσεις

Υλικά για την μπισκ γαρίδας : 20-30 κεφάλια γαρίδας, 1 τεμ δάφνη , 1κτσ κόκκοι πιπέρι 2 τεμ μπαχάρι 3 τεμ αστεροειδή γλυκάνισο, μισό ματσάκι θυμάρι, 1 σκόρδο κομμένο στην μέση κοτσάνια μαϊντανού ,2 καρότα 1 πράσο, λιγο σελερι 3 ντομάτες, ούζο για το σβήσιμο.
Εκτέλεση : Σε μια κατσαρόλα με λίγο ελαιόλαδο σοτάρουμε τα κεφάλια μαζί με δάφνη, μπαχάρι, πιπέρι, αστεροειδή γλυκάνισο. Προσθέτουμε το σκόρδο, το πράσο, το καρότο, το σέλερι σε μικρά καρέ, εν συνεχεία τα κοτσάνια μαϊντανού και το θυμάρι, σβήνουμε με ούζο και αφήνουμε να εξατμιστεί.
Προσθέτουμε νερό να σκεπάσει τα υλικά κόβουμε και βάζουμε και τις ντομάτες και αφήνουμε να μαγειρευτεί γύρω στα 40 ‘. Πολτοποιούμε, περνάμε από ψιλό σουρωτήρι και αφήνουμε να κρυώσει . Μπορούμε να αποθηκεύσουμε στην κατάψυξη για μελλοντική χρήση.
Καλή επιτυχία και καλή απόλαυση 
Βαλάντης Τσακαλίδης Chef 
 
Γεύμα: Κυρίως πιάτο
Κουζίνα: Ελληνική

Αφήστε μια απάντηση

Like
Close
O Topos Mas © Copyright 2021. All rights reserved.
Close