Υλικά για 4 άτομα
Γαρίδες Νο 0 καθαρισμένες από το κέλυφος , τα μουστάκια και το εντεράκι 1200 gr
Βούτυρο Κερκύρας 80 gr
Κρεμμυδάκια 4 φρέσκα καθαρισμένα και ψιλοκομμένα
Μαστίχα Χίου – λικέρ – 50 ml
Κρέμα γάλακτος 180 ml
Σαφράν 8 κλωστούλες
Αλάτι – πιπέρι πράσινο τριμμένο
Μαντζουράνα 1 κουτ.σούπας ψιλοκομμένη
Εκτέλεση
Σε αντικολλητικό τηγάνι βάζουμε το φρέσκο βούτυρο να λιώσει – όχι να κάψει – στρώνουμε τις γαρίδες ,ρίχνουμε από πάνω τα κρεμμυδάκια και τις γυρνάμε με λαβίδα ή με πηρούνι σε δυνατή φωτιά για 1′. Εν συνεχεία σβήνουμε με την μαστίχα , μοιράζουμε τις κλωστούλες σαφράν, προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος, το αλάτι, το πράσινο πιπέρι και μαγειρεύουμε για 8′ μέχρι να έχουμε μια σάλτσα που να στέκεται.
Πασπαλίζουμε με την ματζουράνα και σερβίρουμε με ρύζι μπασμάτι ή με πατατοσαλάτα ή με κουαρτέτο από πουρέ παντζάρια, σελινόριζα σέσκουλα και καρότο.
Καλή επιτυχία και καλή απόλαυση!
Γιώργος Φραντζής chef