Αφράτοι χταποδοκεφτέδες με πλούσια συστατικά που συνδυάζουν την γεύση του χταποδιού με το άρωμα της θάλασσας του Αιγαίου και άγρια χόρτα, είναι ο νησιώτικος μεζές που μας προτείνει ο chef Γιώργος Μαρκάκης απο τη Ρόδο.
Αφράτοι Χταποδοκεφτέδες φούρνου με άγρια χόρτα
Υλικά
- 1 κιλό χόρτα άγρια
- 700-800 γρμ χταπόδι
- 250 γρμ καλαμάρι
- 2 ξερά κρεμμύδια ψιλοκομμένα
- 1 φρέσκο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 1 σκελίδα σκόρδο
- 3 γρμ baking
- 10 γρμ corn flour
- 200 γρμ αλεύρι
- 20 γρμ άνηθο ψιλοκομμένο
- 10 γρμ φινόκιο ψιλοκομμένο
- 10 γρμ κόλιανδρο ψιλοκομμένο
- 10 γρμ δυόσμο ψιλοκομμένο
- 10 ml σούμα
- ελαιόλαδο αγνό παρθένο
- πιπέρι
Εκτέλεση
- Σε κατσαρόλα βράζουμε το χταπόδι για 10'.Αποσύρουμε και σουρώνουμε το χταπόδι. Ψιλοκόβουμε το καλαμάρι και το βάζουμε σε μπασίνα να μαρινάρεται μαζί με τη σούμα.
- Σε τηγάνι με λίγο ελαιόλαδο σοτάρουμε τα κρεμμύδια με το σκόρδο μαζί με λίγο δυόσμο και αφήνουμε να κρυώσουν .
- Βάζουμε στο μπλέντερ ή στην κιμαδομηχανή το βρασμένο χταπόδι (όχι πουρές)
- Τοποθετούμε στη μπασίνα ,με το καλαμάρι, το μπλενταρισμένο χταπόδι και τα υπόλοιπα υλικά και ανακατεύουμε μέχρι να μπορεί να πλάθεται.
- Φτιάχνουμε πλατιά «μπιφτεκάκια» και τα τοποθετούμε μέσα σε ταψί πάνω σε λαδόκολλα .Ψεκάζουμε λίγο ελαιόλαδο από πάνω και ψήνουμε στους 180 C για 20 '
- Βράζουμε τα χόρτα και σερβίρουμε.