fbpx

Αφράτοι χταποδοκεφτέδες φούρνου με άγρια χόρτα. Συνταγή δια χειρός chef Γιώργου Μαρκάκη από Ρόδο

629

Αφράτοι χταποδοκεφτέδες με πλούσια συστατικά που συνδυάζουν την γεύση του χταποδιού με το άρωμα της θάλασσας του Αιγαίου και άγρια χόρτα, είναι ο νησιώτικος μεζές που μας προτείνει ο chef Γιώργος Μαρκάκης απο τη Ρόδο.

Αφράτοι Χταποδοκεφτέδες φούρνου με άγρια χόρτα

Servings 4
Προετοιμασία 1 ώρα
Μαγείρεμα 30 λεπτά

Υλικά

  • 1 κιλό χόρτα άγρια
  • 700-800 γρμ χταπόδι
  • 250 γρμ καλαμάρι
  • 2 ξερά κρεμμύδια ψιλοκομμένα
  • 1 φρέσκο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 1 σκελίδα σκόρδο
  • 3 γρμ baking
  • 10 γρμ corn flour
  • 200 γρμ αλεύρι
  • 20 γρμ άνηθο ψιλοκομμένο
  • 10 γρμ φινόκιο ψιλοκομμένο
  • 10 γρμ κόλιανδρο ψιλοκομμένο
  • 10 γρμ δυόσμο ψιλοκομμένο
  • 10 ml σούμα
  • ελαιόλαδο αγνό παρθένο
  • πιπέρι

Εκτέλεση

  • Σε κατσαρόλα βράζουμε το χταπόδι για 10'.Αποσύρουμε και σουρώνουμε το χταπόδι. Ψιλοκόβουμε το καλαμάρι και το βάζουμε σε μπασίνα να μαρινάρεται μαζί με τη σούμα.
  • Σε τηγάνι με λίγο ελαιόλαδο σοτάρουμε τα κρεμμύδια με το σκόρδο μαζί με λίγο δυόσμο και αφήνουμε να κρυώσουν .
  • Βάζουμε στο μπλέντερ ή στην κιμαδομηχανή το βρασμένο χταπόδι (όχι πουρές)
  • Τοποθετούμε στη μπασίνα ,με το καλαμάρι, το μπλενταρισμένο χταπόδι και τα υπόλοιπα υλικά και ανακατεύουμε μέχρι να μπορεί να πλάθεται.
  • Φτιάχνουμε πλατιά «μπιφτεκάκια» και τα τοποθετούμε μέσα σε ταψί πάνω σε λαδόκολλα .Ψεκάζουμε λίγο ελαιόλαδο από πάνω και ψήνουμε στους 180 C για 20 '
  • Βράζουμε τα χόρτα και σερβίρουμε.
Γεύμα: Κυρίως πιάτο
Κουζίνα: Ελληνική

Αφήστε μια απάντηση

Like
Close
O Topos Mas © Copyright 2021. All rights reserved.
Close