fbpx

Αρνί με φυστίκια Αιγίνης κ μυρωδικά: Δια χειρός chef Γεωργίας Κουτσούκου

199

Εύκολο και πολύ νόστιμο σε μία άλλη εκδοχή, το αρνάκι με μυρωδικά και φυστίκια Αιγίνης είναι από τα must cook της Άνοιξης. Δια χειρός chef Γεωργίας Κουτσούκου”

 

Υλικά

Ελαιόλαδο 40γρ /3-4 κουταλιές

Κρεμμύδι 1 μεγάλο  ψιλοκομμένο

Aρνί ψαχνό 450 gr κομμένο σε κύβους.

Κανέλλα 1/2κουταλακι του γλυκού

Πελτές ντομάτας 2 κουταλιές

Μαϊντανός  3 κουταλιές ψιλοκομμένος

Βερίκοκα 1/2 φλιτζάνι ξερά  κομμένα στη μέση

Φυστίκια Αιγίνης 3/4 φλιτζανιού

Ρύζι 450γρ  μακρύκοκκο

Αλάτι

Πιπέρι φρεσκοτριμμένο

Εκτέλεση

Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και προσθέτουμε το κρεμμύδι. Σοτάρουμε μέχρι να μαλακώσει και να χρυσίσει. Προσθέτουμε το αρνί. Στη συνέχεια την κανέλλα , το αλάτι και πιπέρι. Σκεπάζουμε την κατσαρόλα και μαγειρεύουμε σε σιγανή φωτιά για 10 λεπτά.

Προσθέτουμε τον πελτέ ντομάτας και το σκεπάζουμε με νερό. Ρίχνουμε τον μαϊντανό και μόλις αρχίσει το φαγητό να παίρνει βράση, σκεπάζουμε την κατσαρόλα και σιγοβράζουμε μέχρι να μαλακώσει το κρέας.

Στο μεταξύ σπάζουμε τα φυστίκια ή τα κόβουμε. Ρίχνουμε περίπου 2.5 φλιτζάνια νερό στην κατσαρόλα. Προσθέτουμε τα βερίκοκα, τα φυστίκια και το ρύζι και μόλις το μείγμα πάρει βράση , σκεπάζουμε την κατσαρόλα και σιγοβράζουμε για είκοσι λεπτά Αν χρειαστεί προσθέτουμε λίγο νερό για το ρύζι. Μεταφέρουμε σε ζεστή πιατέλα και πριν σερβίρουμε πασπαλίζουμε με μαϊντανό.

Καλή επιτυχία και καλή απόλαυση!

 

Γεωργία Κουτσούκου Chef

Αφήστε μια απάντηση

Like
Close
O Topos Mas © Copyright 2021. All rights reserved.
Close